Vaikų konsultacinės poliklinikos statybvietėje įkasta simbolinė kapsulė

Vaikų konsultacinės poliklinikos statybvietėje įkasta simbolinė kapsulė

Siekiant pagerinti Klaipėdos vaikų ligoninėje teikiamų specializuotų II ir III lygio ambulatorinių paslaugų kokybę bei prieinamumą ir spręsti susidariusias problemas, šalia pagrindinio Klaipėdos vaikų ligoninės pastato, adresu Karoso g. 12, statomas naujas Vaikų konsultacinės poliklinikos pastatas.

Statoma įstaiga ne tik organizuos ir teiks specializuotas kvalifikuotas antrinio ir tretinio paslaugų lygio ambulatorines konsultacines ir stacionarines asmens sveikatos priežiūros, bet ir paliatyviosios pagalbos paslaugas vaikams iki 18 metų.

Klaipėdos vaikų konsultacinės poliklinikos pastatas bus penkių aukštų su rūsiu, o abu pastatus sujungs stiklinė galerija. Numatytas ir praėjimas į Klaipėdos vaikų ligoninės pagrindinį pastatą, kuriame yra visi diagnostiniai skyriai ir padaliniai.

Bus palengvintas pacientų ir gydytojų judėjimas tarp konsultacijų ir diagnostikos kabinetų. Numatytas liftas, patalpa mažylių vežimėliams, bus įrengta įvaža, tad naujoji poliklinika bus kur kas patogesnė neįgalius ir mažus vaikus auginantiems tėvams.

Naujo Konsultacinės poliklinikos pastato plotas sieks apie 1 500 kv. m., o kabinetų padaugės nuo 15 iki 28.

"Įgyvendinamu projektu siekiama kelti sveikatos priežiūros paslaugų kokybę ir prieinamumą, ypač pažeidžiamoms gyventojų grupėms: vaikams ir vaikams su negalia, todėl didžiausia teikiama projekto nauda - socialinė. Naujai statomas Konsultacinės poliklinikos pastatas bus visiškai pritaikytas žmonėms su negalia, todėl jų judėjimas bus nevaržomas, jie galės judėti be niekieno pagalbos", - pasakojo Klaipėdos vaikų ligoninės vyriausiasis gydytojas Virginijus Žalimas.

Pagrindinis įstaigos veiklos tikslas bus gerinti Lietuvos vaikų sveikatą, sumažinti vaikų sergamumą, mirtingumą ir kokybiškai teikti medicinos paslaugas.

Simboliškai Konsultacinės poliklinikos statybvietėje į pamatus buvo įmūryta ir laiko kapsulė ateities kartoms.

"Taip paliekamas amžiams lyg garantinis mūsų raštas, liudijantis, kad klaipėdiečių ir visos Vakarų Lietuvos šeimos su vaikais gaus gerokai kokybiškesnes gydymo paslaugas", - sakė V. Žalimas.

Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas pabrėžė, jog Vaikų konsultacinės poliklinikos statybos - svarbus įvykis ne tik uostamiesčiui, bet ir visai Lietuvai.

"Reikia džiaugtis, kad net ir tokiu sunkiu pandemijos įsibėgėjimo laikotarpiu darbai nesustoja ir didžiausias pagrindinis rūpestis mažaisiais, ypatingai tais, kuriems reikalinga medicininė pagalba, neturi jokių pertraukų ir jokia pandemija to nenuslopins. Klaipėda galės būti pavyzdžiu visai Lietuvai", - sakė V. Grubliauskas.

Klaipėdos universitetinės ligoninės vyr. gydytojas Vinsas Janušonis tikino, jog sveikatos priežiūros objektų uostamiestyje ypatingai trūksta.

"Džiaugiamės, kad atsiranda naujas sveikatos priežiūros objektas. Jis tikrai labai reikalingas. Linkime, kad statybos netaptų amžiaus statybomis, kad jau greitai galėtumėte įsikurti", - linkėjo V. Janušonis.

Bendra Konsultacinės poliklinikos projekto vertė siekia 2 484 547 eurų: dalį lėšų padengs Klaipėdos miesto savivaldybė - 734 000 eurų, o likę pinigai bus panaudoti iš ES struktūrinių fondų.

Planuojama, jog naujoji vaikų poliklinika duris atvers iki 2021 metų Kalėdų.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder