Vaikų globėją vėl tampys po teismus

Vaikų globėją vėl tampys po teismus

Nors vadinamiesiems gatvės vaikams padedantis klaipėdietis Vitalijus Chomičenkas ir pakeitė įstaigos pavadinimą, tai jam nepadėjo išsisukti nuo didžiulės skolos valstybei. Lapkričio 7 d. jį pasiekė žinia, kad centro "10 talentų" bankroto administratorius siekia iš jo priteisti 18 tūkst. eurų.

"Gruodžio 3 d. teisme bus parengiamasis posėdis. Ir vėl viskas iš pradžių", - atsiduso V. Chomičenkas.

Šių metų pradžioje jis džiaugėsi, kad, nepaisant centrui iškeltos bankroto bylos, jis galėjo toliau tęsti savo kilnią misiją - padėti vaikams iš sunkiau besiverčiančių šeimų, mat įsteigė naują asociaciją "20 talentų".

Visgi praeities godos jį vėl pasivijo.

"Kaip suprantu, bankroto administratorius siekia iš manęs išieškoti tuos nelemtus 18 tūkstančių. O iš kur aš juos paimsiu? Svyra rankos", - V. Chomičenkas neslėpė, kad ši jau keletą metų besitęsianti istorija jį ne juokais nukamavo.

Priminsime, kad Klaipėdos apygardos teismas bankroto bylą "10 talentų" 2017-ųjų vasaros pradžioje iškėlė išnagrinėjęs Mokesčių inspekcijos prašymą. Teigiama, kad V. Chomičenko vadovaujama asociacija valstybei liko skolinga per 18 tūkst. eurų. Iš šios sumos per 6,7 tūkst. Eur sudaro pelno mokesčio delspinigiai. Teismas paskyrė bankroto administratorių ir areštavo "10 talentų" turtą - senus paaukotus baldelius, žaislus ir kt.

Pats V. Chomičenkas aiškina, kad skola susidarė per daugybę metų, kai nebuvo tvarkomi veiklos dokumentai ir nemokėti mokesčiai. Tačiau esą taip nutiko dėl paaiškinamų priežasčių - prieš dešimt metų buvo pavogti visi įstaigos dokumentai, be to, pats V. Chomičenkas nesupranta, kaip reikia tvarkyti dokumentus, jam tai esanti aukštoji matematika, o samdyti buhalterio neturi už ką.

Tačiau tokie pasiteisinimai bankroto administratoriui nė motais.

"Tiesiog teisme mes sieksime įrodyti, kad V. Chomičenkas vaikams skirtus pinigus galimai naudojo savo reikmėms. Nuodugniai išanalizavę situaciją, turime tokių įtarimų. Jei teisme nepavyks to įrodyti, gerbsime teismo sprendimą", - "Vakarų ekspresui" vakar sakė bankroto administratoriaus atstovas Algis Kleiva.

Tokie įtarimai V. Chomičenką varo į neviltį.

"Dvidešimt metų dariau vaikams gera, bet, pasirodo, prisidariau bėdų sau. Neneigiu, kad apsižioplinau tvarkydamas popierius, bet negaliu patikėti, kad mane nori vagimi padaryti", - vos ašaras sulaikydams kalbėjo vyras.

Nepaisant nemalonios istorijos, iki šiol jis toliau vykdo savo veiklą. Bendrovės "Klaipėdos vanduo" centrui suteiktose patalpose iki šiol kasdien renkasi vaikai iš sunkiau besiverčiančių šeimų. Čia jie gali ramiai pabūti, paruošti pamokas, išgerti arbatos. Tokių sąlygų daugelis namuose neturi, tad "20 talentų" vadina antraisiais savo namais. Jo įsteigta asociacija išgyvena tik dėl neabejingų žmonių paramos.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder