Vaikams planuoja statyti naują polikliniką

Vaikams planuoja statyti naują polikliniką

Uostamiestyje veikianti vaikų ligoninė ketina statyti naują poliklinikos pastatą mažiesiems klaipėdiečiams. Tam planuojama gauti Europos Sąjungos fondų lėšas. Prašoma, kad simboliškai prisidėtų ir Savivaldybė.

Kadangi naujas poliklinikos pastatas turėtų išdygti vietoje dabar J. Karoso g. 12 jau esančio administracinio pastato, politikai baiminasi, kad miesto centre esančios vaikų ligoninės pastatai neužgriozdintų erdvės. Mat numatyta, kad naujasis pastatas bus gerokai didesnis - 4 aukštų, jį numatoma sujungti su pagrindiniu ligoninės pastatu.

Kai kuriems politikams neramu ir dėl to, kad teks iškirsti toje teritorijoje augančius medžius.

Visgi vakar Klaipėdos miesto tarybos Finansų ir ekonomikos komitete šiuo klausimu diskutavę politikai pasidžiaugė, kad Vaikų ligoninės vadovybė ieško galimybių, kaip pagerinti mažųjų klaipėdiečių gydymo sąlygas, ir pritarė tokiam planui.

Priminta, kad Vaikų ligoninės administracija pati teikė paraišką, kad gautų finansavimą iš ES fondų. Naujos poliklinikos statyboms iš ES fondų numatyta skirti 1,5 mln. eurų. Iš miesto biudžeto prašoma prisidėti 50 tūkst. eurų.

Kur kas daugiau diskusijų Finansų ir ekonomikos komitete kilo dėl kitų Vaikų ligoninės patalpų naudojimo. Politikams užkliuvo tai, kad K. Donelaičio g. 5 esančią aktų salę ir sandėlį, kuriais naudojosi ligoninė, norima išnuomoti UAB "Affidea Lietuva". Pastaroji žada savo lėšomis rekonstruoti pastatą ir papildomai pristatyti dar vieną aukštą. Pirmame aukšte planuojama atlikti magnetinio rezonanso tyrimus, o aktų salę įrengti pastato antrame aukšte.

Politikams kilo klausimas, kodėl ligoninė ne pati teikia tokias paslaugas, o įsileidžia privačią bendrovę.

"Man keista yra tai, kad prieš pusę metų aktų salė ligoninei buvo nereikalinga, todėl ir buvo nuspręsta tą pastatą išnuomoti, o dabar, pasirodo, ji vėl bus reikalinga. Kyla įtarimų, kad jau nuomojant buvo susitarimų. Tarnybos turėtų pasidomėti, kaip ateina tokios paslaugos", - kalbėjo Arūnas Barbšys.

"Jei kyla klausimų, turėtų būti atliktas antikorupcinis vertinimas", - pritarė Artūras Šulcas.

Aistros nurimo, kai buvo paaiškinta, kad konkursas ir buvo skelbiamas nuomoti patalpas su galimybe įrengti magnetinio rezonanso tyrimų kabinetą. Pritarta, kad tokie tyrimai reikalingi uostamiesčio vaikams, o pati ligoninė 2 mln. eurų kainuojančio aparato nepajėgi įsigyti.

Visgi nuspręsta į Miesto tarybos posėdį pasikviesti Vaikų ligoninės vadovę, kad ji išsklaidytų visas abejones ir įtarimus.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder