"Vaiduoklį" prikėlė naujam gyvenimui

"Vaiduoklį" prikėlė naujam gyvenimui

Daugelį metų buvęs apleistas Puodžių gatvės 27 namas jau baigiamas tvarkyti. Iš išorės pastatui atkurta prieškarinė išvaizda, o viduje baigiami įrengti butai.

Klaipėdos savivaldybės administracijos Statybos leidimų ir statinių priežiūros skyriaus vedėjas Gediminas Pocius pasidžiaugė, kad Puodžių gatvės 27 namas pasikeitus jo savininkams pagaliau buvo išbrauktas iš apleistų ir neprižiūrimų pastatų sąrašo ir pradėtas tvarkyti.

Dabartiniai pastato savininkai - nuo 2005 m. uostamiestyje veikianti UAB "Studija 33", vykdanti inžinerinę veiklą, ir partneriai, kurių minėtosios bendrovės vadovas Marius Šeškauskas nenorėjo atskleisti.

Pašnekovas prisipažino, jog įsigyti šį pastatą paskatino simpatijos Klaipėdos senamiesčiui ir seniems jo pastatams.

"Patinka tvarkyti senus namus, prikelti juos naujam gyvenimui. Šio namo būklė, kai jį įsigijome, buvo apverktina. Po nelengvų derybų išpirkome jį iš banko. Prieš pusantrų metų pradėjome namą tvarkyti ir dabar jau artėjame pabaigos link. Statinys yra paveldosauginis, tad esame labai dėkingi Kultūros paveldo departamento specialistams už bendradarbiavimą ir pagalbą atkuriant jo išvaizdą. Namo viduje prieškariu buvo aludė, pokariu jis virto daugiabučiu namu. Šią namo paskirtį ir mes išlaikome - name rengiame butus", - sakė M. Šeškauskas.

Anksčiau čia buvusios sodybos pastatai buvo statyti XVIII a. pab.-XIX a. pr. Sklypas priklausė garsiai Klaipėdos aludarių Reinke šeimai, mieste turėjusiai ne vieną sklypą. Čia veikė karčema "Auksinis malūnas". Po I pasaulinio karo sklypas priklausė batsiuviui meistrui Grubertui, tuo metu pastatai galėjo būti pritaikyti avalynės dirbtuvei-taisyklai ir gyvenamosioms patalpoms. Pokaryje pastatai nacionalizuoti, pritaikyti gyvenamajai paskirčiai.

2006 m. pastatas bus paskelbtas saugomu, tačiau tuometinis namo savininkas UAB "Viteksoma" jo visiškai neprižiūrėjo ir objektas buvo virtęs benamių landyne, o galiausiai netiko net jiems. Dėl pastato nepriežiūros jo savininkai buvo ne kartą bausti, bylinėtasi net teisme.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder