V. Grubliauskas piktinasi dėl reagentų trūkumo

V. Grubliauskas piktinasi dėl reagentų trūkumo

Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas šeštadienį feisbuke pasidalino Klaipėdoje veikiančio mobiliojo koronaviruso tyrimų punkto rezultatais ir statistika.

Jo teigimu, Klaipėdos universitetinėje ligoninėje iki šiol ištyrus vos pusę iš 57 mobiliajame punkte paimtų mėginių, nustatyti jau 4 nauji koronaviruso atvejai, tačiau dėl reagentų stygiaus punkto veikla stringa.

„Jie (rezultatai – ELTA), mano nuomone, keliantys didžiulį nerimą, nes per tas aštuonias punkto veikimo valandas iš viso patikrinta 57 atvykusieji. KUL laboratorijoje ištyrus kol kas tik pusę tų mėginių, nustatyti net 4 nauji atvejai, kokie rezultatai bus ištyrus likusius mėginius, žinosime jau po pietų“, – feisbuke rašo V. Grubliauskas.

Kartu uostamiesčio meras informavo, kad dėl reagentų stygiaus, mobilusis koronaviruso tyrimų punktas Klaipėdoje dirbs tik iki vidurdienio.

„Kadangi jau visa Lietuva žino, kad šiems testams atlikti reikiamų medžiagų (reagentų) tėra tik po 20 (!), šiandien šis punktas veiks tik iki 12.00 val., po to budinčios brigados nebedirbs ir tai, manau, absoliučiai teisingas sprendimas, kuriam besąlygiškai pritariu. O rytojui, šiai minutei nuspręsta tuos taip pat 20 mėginių ištęsti... jau per visą dieną, tokiu būdu beprasmiškai laikant budinčius medikus tiekimo strigimų proceso įkaitais“, – tęsia V. Grubliauskas.

Jis informavo, kad kreipėsi į Sveikatos apsaugos ministeriją (SAM) dėl punktų darbo laiko.

„Negalėdamas tuo patikėti, pats paskambinau į SAM ir išsakiau labai griežtą savo nepritarimą net svarstymams apie tai, nes, giliu mano įsitikinimu, tai būtų visiškas absurdas ir todėl pritariu medikams ir išsakiau griežtą savo poziciją, kad „imituoti punkto veiklą“, – tai elementarus medikų darbo, jų pasiaukojimo ir kovos už visų mūsų sveikatą nuvertinimas, apskritai – tiesiog nepagarba šios misijos vykdytojams“, – teigia V. Grubliauskas.

„Kiek žinau, 14.00 val. turėjo vykti tiesioginė videokonferencija tarp SAM ir visų Lietuvoje šiai dienai. Tačiau jau baigiant rašyti šią žinutę man paskambino SAM atstovė ir pranešė, kad rytoj bus dirbama taip kaip ir šiandien, t.y. iki 12.00 val., arba trumpiau tariant, kol bus reagentų tai dienai. Džiugu, kad racionalus mąstymas nugalėjo“, – pridūrė V. Grubliauskas.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder