Užstrigę darbai Tilžės gatvėje pildo kantrybės taurę

Užstrigę darbai Tilžės gatvėje pildo kantrybės taurę

Užstrigę kelio tvarkymo darbai Tilžės gatvės atkarpoje nuo žiedinės sankryžos iki geležinkelio pervažos piktina ir vairuotojus, ir Klaipėdos savivaldybės vadovus.

Jeigu artimiausiu metu situacija nesikeis, Savivaldybė darbus vykdančiai UAB "Žemkasa" ketina skirti sankcijų ar net nutraukti sutartį. Rangovai tikina, kad imtis drastiškų veiksmų neprireiks.

Ketina nutraukti sutartį

Tilžės g. nuo Šilutės pl. iki geležinkelio pervažos rekonstrukcija, pertvarkant žiedinę Mokyklos g. ir Šilutės pl. sankryžą, kainuos 5,5 mln. eurų. Darbai, kuriems skiriama Europos Sąjungos parama, turi būti užbaigti iki kitų metų rudens.

Ketvirtadienį ryte į Klaipėdos savivaldybę buvo iškviesti UAB "Žemkasa" atstovai. Kaip teigia Savivaldybės administracijos direktorius Olegas Mariničius teigia, kad praėjusią savaitę rangovai buvo pažadėję pradėti asfaltavimo darbus Tilžės gatvėje, tačiau situacija nepasikeitė ir vairuotojai toliau važiuoja žvyrkeliu.

"Intensyviai bendraujame su jais. Kviečiame pas save vos ne kasdien, kad praneštų, kada pradės dirbti. Jie nevykdo savo įsipareigojimų", - sakė O. Mariničius.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjo Valdo Švedo, jeigu situacija pasikartos ir kitą savaitę, bus imtasi griežtesnių veiksmų.

"Galbūt skirsime sankcijų. Po žiemos buvo padarytas naujas kalendorinis grafikas. Didelė dalis darbų turėjo būti padaryta gegužės mėnesį, bet matome riziką, kad to nebus. Įmonė restruktūrizuojama, visos tos bėdos nuo to ir prasideda. Didelė tikimybė, kad teks nutraukti sutartį ir samdyti kitus rangovus. Šiandien tai buvo labai garsiai akcentuojama", - vakar sakė V. Švedas.

Užstrigo restruktūrizacijos procesas

Ir iš tiesų keletą svarbių sutarčių su Klaipėdos savivaldybe turinti UAB "Žemkasa" siekia restruktūrizacijos. "Sodros" duomenimis, metų pradžioje įmonės skola sudarė kiek daugiau nei 24 tūkst. eurų. Dabar suma išaugo dvigubai.

Tačiau Klaipėdos apygardos teismas sprendimo dėl įmonės restruktūrizavimo nepriima jau daugiau nei du mėnesius. UAB "Žemkasa" direktoriaus Evaldo Aukštuolio teigimu, užtrukęs procesas kelia įtampą ir trukdo planuoti darbus.

"Restruktūrizavimo sprendimas turi būti priimtas per 30 kalendorinių dienų. Sprendimas dėl kitų šalių piktnaudžiavimo ir teismo neryžtingumo kitų šalių atžvilgiu yra užsitęsęs nuo kovo 6 iki gegužės 24 dienos. Nutarties priėmimas vis atidedamas.

Kiekvienu atveju rašydami atsiliepimą prašome teismo atsižvelgti, kad nebūtų piktnaudžiaujama procesinėmis teisėmis. Tą dieną, kai teismas turėjo priimti nutartį, "Sodra" sugalvojo pateikti prašymą, kad restruktūrizacija nebūtų vykdoma. Galbūt dėl to slypi konkretūs interesai, kad kenktų įmonei ir viešajam interesui? Jeigu rangos sutartis bus nutraukiama ir bus skelbiamas naujas konkursas, jis bus gerokai brangesnis", - sakė E. Aukštuolis.

PAŽADAS. Darbus atliekantys rangovai žada, kad asfaltas Tilžės gatvės atkarpoje nuo žiedinės sankryžos iki geležinkelio pervažos bus pradėtas kloti kitą savaitę.

Egidijaus JANKAUSKO nuotr.

Jo teigimu, užstrigę darbai Tilžės gatvėje tiesiogiai su restruktūrizacijos procesu nėra susiję. UAB "Žemkasa" direktorius patikino, kad asfalto danga neklojama dėl elektroninio technikos gedimo.

"Kodėl asfaltbetonio nenuperkame iš kitur ir nedirbame? Todėl, kad mums reikia didelio kiekio, o kolegos prioritetą skiria savo darbams, tad užtruktume ilgiau. Problema turėjo būti išspręsta šiomis dienomis, bet viskas nusikėlė į kitą savaitę. Tikrai atnaujinsime asfaltavimo darbus", - sakė E. Aukštuolis.

Jis ramino, kad pirmasis rekonstrukcijos etapas eina pabaigos link. O štai antrojo etapo darbai, kuriuo Mokyklos g. ir Šilutės pl. žiedinė sankryža bus perdaryta į šviesoforinę, užstrigę daugiau nei mėnesį. Pasak E. Aukštuolio, šios savaitės viduryje buvo atlikti paskutiniai grunto tyrimai.

"Šioje vietoje kertasi du rimti projektai - vyksta ne tik gatvių rekonstrukcija, bet ir klojami lietaus kolektoriai. Iškilo klausimas, iš kurio projekto reikės skirti lėšų papildomiems darbams. Dabar projektuotojai turi pateikti sprendinius, pagal kuriuos bus perkami ir tęsiami papildomi darbai objekte", - teigė UAB "Žemkasa" direktorius.

"Vakarų ekspresas" primena, kad dėl užsitęsusių darbų Tilžės gatvėje ypač skundžiasi Tilžės turgaus prekeiviai - dėl suprastėjusio susisiekimo stipriai sumažėjo pelnas.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder