Uždrausta lankytis Klaipėdos miškuose

Uždrausta lankytis Klaipėdos miškuose

Šiandien Klaipėdos miesto savivaldybės administracijoje įvyko neplaninis ekstremalių situacijų komisijos posėdis, kuriame aptartos prevencijos priemonės miškų gaisringumo pavojui mažinti.

Klaipėdos apskrities priešgaisrinė gelbėjimo valdyba praneša, jog miškų gaisringumas Klaipėdos mieste yra labai aukštas - siekia 4 klasę ir jau grėsmingai artėja prie penktos.

Kadangi karšti ir vėjuoti orai greičiausiai išsilaikys ir artimiausią savaitę, Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius pasirašė įsakymą, draudžiantį nuo 2015 m. rugpjūčio 22 d. lankytis Klaipėdos miesto savivaldybės miškuose, kol sumažės gaisrų kilimo tikimybė dėl sausros. Draudimas negalioja judant pėsčiųjų ir dviračių takais.

Kretingos miškų urėdija, be kitų miškų prižiūrinti ir Klaipėdos miesto bei Kuršių nerijos miškus, jau įrengė informacinius stendus, perspėjančius apie gaisrų pavojų ir draudimą lankytis miškuose. Parengti prevencinių priemonių ir gaisrų gesinimo planai, nuolat vykdomi reidai siekiant sudrausminti ir įspėti miško lankytojus apie gaisrų pavojų.

Miškininkai perspėja, jog už priešgaisrinių taisyklių nesilaikymą miškuose gresia baudos: piliečiams – nuo 28 iki 57 Eur, pareigūnams – nuo 86 iki 173 Eur; sukėlus gaisrą – nuo 579 iki 1158 Eur piliečiams ir nuo 1158 iki 2316 Eur – pareigūnams.

Pastebėjus gaisrą arba netinkamą elgesį su ugnimi, dėl ko gali kilti gaisras, prašome nedelsiant skambinti bendruoju pagalbos telefonu 112 bet kuriuo paros metu.

Miške kilusi gaisrą reikėtų gesinti ugnį užplakant medžių šakomis, drabužiais, užtrypiant kojomis, užpilant vandeniu ar užberiant žemėmis.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder