Už žemę - beviltiška 123 tūkst. eurų skola

Už žemę - beviltiška 123 tūkst. eurų skola

Klaipėdos tarybai teks spręsti, ar nurašyti beviltiškas skolas už valstybinės žemės nuomą. Įsiskolinimus siūloma panaikinti, nes skolininkai yra mirę, o įmonės - likviduotos ir išregistruotos.

Skolas siūloma nurašyti kasmet. Šiemet suma išties nemenka - per 119 tūkst. eurų, dar beveik 4 tūkst. eurų sudaro delspinigiai. Skolos susidarė per 2003-2016 m. laikotarpį.

Tarp beviltiškų skolininkų - 2 mirę fiziniai asmenys ir 18 jau išregistruotų juridinių asmenų, tarp jų - UAB "Klaipėdos kranai", UAB "Altarnaja" (buv. UAB "Klaipėdos keliai"), UAB "Memelio miestas", UAB "G-logistika", UAB "Penninox Baltika" ir kt.

Didžiausius įsiskolinimus - per 40 tūkst. eurų - sukaupė "Klaipėdos kranai" ir "Penninox Baltika", per 14 tūkst. - "Memelio miestas", per 12 tūkst. - "Altarnaja".

Klausimą svarstant Sveikatos ir socialinių reikalų komitete kilo klausimų - kaip susidarė tokio dydžio skolos ir ar jų nebuvo galima išieškoti.

Pasak komiteto pirmininkės Jolantos Skrabulienės, gautas paaiškinimas, kad Savivaldybė bandė išieškoti skolas, tačiau įmonės buvo išregistruotos, o tokiu atveju mokestinė prievolė pasibaigia.

Savivaldybės administracija dėl visų fizinių ir juridinių asmenų skolų buvo parengusi ir pateikusi dokumentus teisminiam išieškojimui. Vis dėlto įstatymuose numatyta, kad mokesčio mokėtojo skolos pripažįstamos beviltiškomis, kai mokestinė prievolė pasibaigia fiziniam asmeniui mirus arba juridinį asmenį likvidavus ir išregistravus iš Juridinių asmenų registro.

Šiuo atveju skolininkų, esančių sąraše, prievolių įvykdymas kitiems asmenims neperduotas, įmonės iš Juridinių asmenų registro išregistruotos. Tad skolas tenka pripažinti beviltiškomis ir nurašyti.

Komitetas siūlymui vienbalsiai pritarė, o galutinį žodį tars miesto Taryba.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder