Už viltį Klaipėdos gatvėmis bėgo stipriausi

Už viltį Klaipėdos gatvėmis bėgo stipriausi

Tryliktasis Vilties bėgimas Klaipėdoje šiemet įvyko ne pavasarį, o rudenį, rugsėjo 6-ąją. Dalyvių jame buvo daug mažiau nei įprasta ir jie šįsyk bėgo Klaipėdos gatvėmis be žiūrovų palaikymo.

Vis dėlto bėgimo iniciatorius pranciškonų brolis Benediktas Jurčys džiaugėsi šios šventės dalyvių ir savanorių entuziazmu ir pažymėjo, kad Vilties bėgimas rudenį yra simbolinis - gerų darbų ir emocijų derlius.

 "Šie metai - kitokie. Pandemijos, karantino metu mus buvo sukausčiusi baimė. Baimė iššaukė pyktį. Žmonės pyko ant savęs ir ant kitų. Vilties bėgimas yra tarpusavio pagalbos, solidarumo ir džiaugsmo šventė. Rudenį visi skaičiuojame derlių. Mes šiandien Klaipėdoje džiaugiamės gerumo ir džiaugsmo derliumi, kuris skirtas onkologiniams ligoniams, ypatingus poreikius turintiems vaikams ir jų artimiesiems", - sakė vienuolis.

Šv. Pranciškaus onkologijos centro direktorė Aldona Kerpytė antrino vienuoliui: "Šie metai buvo labai sunkūs. Atrodo, kad visi kalba tik apie virusą, tačiau ne vien apie tai žmonės mąsto.

Vien Klaipėdos onkolgijos centre kasmet apsilanko apie 6 tūkst. lankytojų. Lietuvoje onkologinėmis ligomis kasmet suserga daugiau kaip 18 tūkst. suaugusių žmonių.

Jie susiduria su daug problemų dėl savo sveikatos, darbo, vaikų išlaikymo ir auginimo. Jaučiu didelį dėkingumą tiems, kurie aukoja ir dalyvauja Vilties bėgime. Jie bėga ir dėl savo vaikų, kad jų mamos ir tėveliai būtų gyvi, kad broliukai ir sesutės turėtų vieni kitus, kad seneliai sulauktų anūkų, kad šeimos būtų sveikos, gyvos ir galėtų džiaugtis gyvenimu", - linkėjo A. Kerpytė.

Penkerius metus Vilties bėgime dalyvaujanti Ineta pažymėjo, kad bėga dėl vilties ir su didele viltimi. "Bėgu už tuos, kurie serga, kad pasveiktų ir už tuos, kurie jau išėjo. Visada bėgdama juos prisimenu ir padėkoju", - sakė Vilties bėgimo dalyvė.

Šiųmetis Vilties bėgimas - tai vilties maratonas ir LR bėgimo plentu čempionatas. Rugsėjo 6 d. jame dalyvavo apie 200 žmonų, pajėgių įveikti 10 kilometrų trasą,  pusmaratonį (21,098 km) ir maratoną (42,195 km). Taip pat buvo 8 x 5,3 km komandinė bėgimo estafetė.

Vilties bėgimo vyriausioji teisėja Jolanta Beržinskienė pažymėjo, kad šiemet, dėl visiems žinomų priežasčių renginyje buvo atsisakyta masiškiausių 5 ir 3 km rungčių, tačiau jas galima bėgti individualiai ir tai bus galima padaryti visą mėnesį iki spalio 4 d. Tereikia užsiregistruoti Vilties bėgime ir vėliua pasidalinti savo bėgimo rezultatu.

Virtualiai dalyvauti Vilties bėgime, galima bėgant 5 km trasą, 3 km šeimų trasą, senjorai ir žmonės, turintys negalią kviečiami įveikti 0,75 km trasą, o vaikams skirta 0,4 km – vaikiška trasa.

Šiais metais žiūrovai nebuvo kviečiami stebėti renginio, tačiau savanorių Vilties bėgimas sulaukė kone tiek pat kaip ir dalyvių.

"Mums labai malonu būti tokio didelio ir prasmingo renginio dalimi", - sakė 16-metės savanorės, moksleivės Skaistė ir Emilija, kurios padavinėjo bėgikams vandenį.

Prie medalių stalo sėdėjusi savanorė Daiva prisipažino jau neįsivaizduojanti savo gyvenimo be Vilties bėgimo. "Savanoriauju  kiekvienais metais nuo antrojo Vilties bėgimo. Norėjau kaip nors prisidėti prie nuostabios šio bėgimo idėjos. Aš pati trasą tik apeinu, nesu bėgikė. Tad dalyvauju kaip savanorė", - kalbėjo klaipėdietė.

Medaliai, kurių dizainą šiais metais sukūrė pats brolis B. Jurčys buvo įteikti visiems tryliktojo bėgimo dalyviams. Išskirtiniu dėmesiu pagerbti greičiausiai įveikusieji kiekvieną Vilties bėgimo trasą.

LR bėgimo plentu čempionato nugalėtojais tapo lengvosios atletikos žvaigždės Remigijus Kančys ir Loreta Kančytė, pusės maratono lyderiu tapo Valdemaras Milkus, Vilties maratono distanciją greičiausiai atbėgo plungiškis Andrius Preibys, moterų grupėje greičiausia buvo bėgikė Gitana Akmanavičiūtė.

Vilties bėgimo metu šiemet pradėtos rinkti aukos naujai brolių pranciškonų idėjai - fitoterapijos sodo įkūrimui Klaipėdoje - paremti.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder