Už meilę Rusijos kariniam laivynui susilauks baudos

Už meilę Rusijos kariniam laivynui susilauks baudos

Praėjusį sekmadienį Rusija pažymėjo Karinio jūrų laivyno dieną - šventę, kurią šios šalies prezidentas Vladimiras Putinas dar 2006 metais įsakė švęsti paskutinį liepos sekmadienį. Ta proga jis pats vakar lankėsi Lietuvoje pašonėje - Kaliningrado srityje, Baltijske, ir čia šlovino karinę savo šalies galią.

Matyt, toks Vladimiro Vladimirovičiaus artumas sujaudino ir kol kas nenustatytą asmenį, kuris sekmadienį iškėlė Sovietų Sąjungos karinio jūrų laivyno vėliavą vieno daugiaaukščio namo uostamiesčio Budelkiemio gatvėje balkone.

Į įvykio vietą buvo iškviesti policijos pareigūnai. Jie įamžino iš aštuntojo aukšto balkono kyšantį baltos ir mėlynos spalvos audeklą su raudona žvaigžde.

"VE.lt" skaitytojo nuotr.

VE.lt žiniomis, nesusivaldęs ir simpatijos Rusijos kariniam laivynui nuslėpti nepajėgęs asmuo ieškomas. Jam gresia atsakomybė, numatyta LR Administracinių teisės pažeidimų kodekso 188 (18) straipsnio 1 dalyje (Nacistinių ar komunistinių simbolių platinimas ar demonstravimas). Ta atsakomybė - tai bauda nuo 144 iki 289 eurų ir vėliavos konfiskavimas.

Visas minėtas ATPK straipsnis skamba taip: "Nacistinės Vokietijos, SSRS ar Lietuvos SSR vėliavos ar herbo arba vėliavų, ženklų ar uniformų, kurių sudedamoji dalis yra nacistinės Vokietijos, SSRS ar Lietuvos SSR vėliava ar herbas, nacistinių ar komunistinių organizacijų simbolių ar uniformų arba nacistinės Vokietijos, SSRS ar Lietuvos SSR vėliavos ar herbo, nacistinės svastikos, nacistinio SS ženklo, sovietinio kūjo ir pjautuvo ženklo, sovietinės raudonos penkiakampės žvaigždės ženklo pagrindu sudarytų vėliavų ar ženklų, atsakingų už Lietuvos gyventojų represijas Vokietijos nacionalsocialistų ar SSRS komunistų partijos vadovų atvaizdų platinimas, naudojimas susirinkime ar kitame masiniame renginyje arba kitoks demonstravimas, taip pat nacistinės Vokietijos, SSRS ar Lietuvos SSR himno viešas atlikimas".

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder