Už maudynes Dangėje gresia bauda

Už maudynes Dangėje gresia bauda

Dangės upėje maudytis draudžiama. Kaip laikomasi šios ir kitų miesto Tarybos patvirtintų Saugaus elgesio vandenyje taisyklių, vakar tikrino Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus ir BĮ "Klaipėdos paplūdimiai" specialistai.

Saugaus elgesio vandenyje ir ant ledo taisykles miesto Taryba atnaujino šių metų gegužę, reglamentuodama vandens pramogų teikimą Dangėje. Jomis siekta išspręsti konfliktą dėl upės vandens teritorijos, kilusį tarp uostamiesčio irklavimo bazės sportininkų ir pramogautojų su vandens dviračiais.

Reaguojant į irkluotojų skundus, jog vandens dviračiai trukdo treniruotėms, nustatyta, jog su vandens dviračiais irklavimo treniruočių laiku galima plaukti upe tik iki Jono kalnelio, o kitu laiku pramogautojai gali plaukti iki Joniškės geležinkelio tilto. Taip pat griežtai draudžiama plaukti už Pilies tilto. Plaukimo ribos ženklinamos ženklais taip pat nurodomos schemoje dviračių nuomos punkte.

Taisyklėse taip pat numatyta, jog vandens dviračiais nepilnamečiai gali plaukti tik su suaugusiaisiais ir būtinai dėvėti gelbėjimosi liemenes. Draudžiama pramogauti apsvaigus ir vartoti alkoholinius gėrimus. Su saugaus elgesio ant vandens taisyklėmis vandens dviračių nuomotojai turi būti supažindinti pasirašytinai.

Klaipėdos mieste abipus Biržos tilto įrengti du tai pačiai įmonei priklausantys dviračių nuomos punktai. Vakar juos patikrinę Savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus specialistai konstatavo, jog naujųjų taisyklių reikalavimų šiuose punktuose laikomasi iš dalies. Paslaugos tiekėjai buvo įspėti apie taisyklių pasikeitimus ir paprašyti juos įgyvendinti.

Praplaukę upe iki Mažojo Kaimelio viešosios tvarkos sergėtojai dviejose vietose įspėjo neteisėtai besimaudančius miestiečius. Saugaus elgesio vandenyje taisyklės numato, jog Dangės upėje draudžiama maudytis tam nepritaikytose vietose. Kadangi tokių vietų Klaipėdos mieste ir nėra, tad visoje upėje draudžiama maudytis.

Tiesa, anksčiau Mažajame Kaimelyje upėje buvo paplūdimys, kuriame ir vakar gaivinosi moteris su keletu vaikų. "Visą gyvenimą čia maudausi, gelbėtoja dirbau. Vanduo puikus, dugnas matosi. Kodėl negalima maudytis?" - stebėjosi ji.

Paklaustas, kodėl neįteisinus oficialaus Dangės paplūdimio, BĮ "Klaipėdos paplūdimiai" direktorius Virginijus Urbonas, atsakė: "O ką Klaipėdoje nėra kur maudytis? Paplūdimių turime daugiausiai visoje šalyje. Prie pat buvusio upės paplūdimio nutiestas dviračių takas, todėl ir nebeliko ten vietos įrengti reikalavimus atitinkantį paplūdimį", - argumentavo V. Urbonas.

Bauda už Saugaus elgesio vandenyje taisyklių pažeidimą yra nuo 14 iki 57 eurų.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder