Už didesnę algą kovos balionais

Už didesnę algą kovos balionais

Ne tik psichologine, bet ir fizine sveikata darbe rizikuojantys socialiniai darbuotojai kyla į kovą prieš mažą atlyginimą.

Siekdami atkreipti į save valdžios dėmesį socialiniai darbuotojai rugsėjo pabaigoje organizuoja akciją "Atlyginimai lengvi, kad net pakyla į orą".

Klaipėdos krašto socialinių darbuotojų asociacijos pirmininkas Saulius Liekis apgailestauja, kad socialinių darbuotojų pareigos nėra tinkamai vertinamos. Jo nuomone, dabar vos 1 200 Lt siekiantis atlyginimas turėtų būti bent 800 Lt didesnis.

"Mūsų profesija yra įtraukta į pavojingiausių darbų sąrašą, tačiau už ją nėra atitinkamai atlyginama. Dirbame su socialinės rizikos šeimomis, psichikos negalią turinčiais žmonėmis, todėl dažnai susiduriame ir su grasinimais, ir su smurto atvejais. Pakėlus atlyginimą, padaugėtų ir aukštąjį mokslą baigusių kvalifikuotų specialistų, kurie pagerintų socialinio darbo kokybę", - sako S. Liekis.

Vyras tikino, kad socialinis darbuotojas turėtų būti vienas iš įrankių, padedančių įgyvendinti valstybės politiką, nes jo pareiga - padėti žmogui atsistoti ant kojų, o tai ne visada lengva padaryti.

"Krizės laikotarpiu turėjom daugiausia darbo. Labai daug šeimų į mus kreipėsi, kai susidūrė su finansinėmis problemomis. Visada tokioms šeimoms stengiamės suteikti visą įmanomą pagalbą. Tikinam, kad kiekvienas gali gyventi savarankiškai be valstybės pagalbos. Žmonėms mes esam tarsi ramstis, į rankas paduodantis meškerę ir leidžiantis patiems susižvejoti laimikį", - kalbėjo socialinių darbuotojų asociacijos pirmininkas.

Minėta akcija vyks rugsėjo 26 d. 12 val. Jos metu visi socialiniai darbuotojai kviečiami vienu metu paleisti balionus į orą. Šia akcija siekiama priminti, kad socialinis darbas vis dar nėra tinkamai apmokamas. Tokią iniciatyvą remia ir profesinės sąjungos "Solidarumas" atstovai, kurie Vilniuje piketo metu irgi paleis balionus į orą.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder