Uosto ir miesto vadovai "susikibo"  dėl Nevėžio gatvės

Uosto ir miesto vadovai "susikibo" dėl Nevėžio gatvės

Penktadienį vykusioje Klaipėdos valstybinio jūrų uosto tarybos posėdyje aptartos Nevėžio gatvės rekonstrukcijos galimybės siekiant nukreipti transporto srautus iš pietinėje uosto dalyje dirbančių kompanijų į pietinį išvažiavimą iš Klaipėdos miesto, idant jie nejudėtų tomis gatvėmis, kuriose yra daug gyvenamųjų namų.

Planuojama rekonstruoti Nevėžio, Senąją Minijos g. etc. Siūloma Nevėžio gatvėje formuoti dvi eismo juostos per pirmą etapą, o vėliau esant būtinybei per antrą etapą – tris eismo juostas. Pagal Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos planus, kadangi tos gatvės yra miesto turtas, Nevėžio ir Senosios Minijos gatvių rekonstrukcijos projektą turėtų rengti Klaipėdos miesto savivaldybės administracija ir turėtų tai padaryti iki 2016 metų pabaigos. Projektas galėtų būti įgyvendintas jau iki 2018 metų pradžios. Toks variantas, kai iniciatyvos imasi pats turto savininkas, yra kur kas greičiau įgyvendinamas.

Uosto direkcija sutinka finansuoti techninių projektų rengimą ir dengti nekilnojamojo turto išpirkimo išlaidas. Uosto direkcijos vadovas Arvydas Vaitkus Uosto tarybos posėdyje norėjo gauti Savivaldybės pritarimą ir apsisprendimą būti šio projekto vėliavneše. Pasak jo, jeigu ji nesutinka, to daryti, tada direkcija ieško kitų būdų, kad galėtų eiti į priekį.

Posėdyje dalyvavęs Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas teigė nebijąs atsakomybės, bet neturintis teisės vienašališkai priimti sprendimo, tai turinti padaryti miesto Taryba. Pasak mero, Savivaldybė pristatė priemonių planą, pagal kurį realūs terminai yra 2021 metai, turint omenyje ir Savivaldybės žmogiškuosius resursus. Uosto direkcijos infrastruktūros direktoriaus Algirdo Kamarausko manymu, tai galima padaryti greičiau. Akivaizdu, kas šis projektas Savivaldybės projektų sąraše nėra prioritetinis.

Pasak A. Grubliausko, užtikrinant projekto finansavimą dar nereiškia, kad jis bus įgyvendinamas. Mero manymu, jau šiandien reikia kalbėti apie trijų eismo juostų gatvę, nes krovinių srautai tik augs. „Sutinku. etapai gali būti, bet trys juosto neturi išnykti. Labai svarbus klausimas, kas įgyvendins projektą, kas iškeldins gyventojus etc“, - aiškino meras.

Taigi Uosto direkcija nori eiti kuo greičiau į priekį įgyvendinant šį projektą, o Savivaldybė numato ilgesnį, bet pasak mero, realų kelią. A. Vaitkus informavo, jog su šiuo projektu yra supažindinti beveik visi miesto Tarybos nariai ir nė vienam jų nekilo klausimų. Uosto direkcijos vadovo teigimu, jau metus laiko šiuo klausimu vis trypčiojama vietoje. Meras atsikirto, kad savivaldybė šiuo atveju nėra stabdys - ji pateikė savo priemonių planą, o kad jis netenkina direkcijos, tai kitas klausimas.

Gerokai pasiginčijus gautas saliamoniškas pasiūlymas - kreiptis į miesto Tarybą , gauti politikų pritarimą ir eiti į priekį.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder