Uosto direkcijoje – diena be automobilio

Uosto direkcijoje – diena be automobilio

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija jungiasi prie tarptautinės iniciatyvos, kuria skatinama bent vieną dieną pakeisti savo kasdienius transporto įpročius ir nesinaudoti automobiliu. Kelios dešimtys Uosto direkcijos darbuotojų į darbą šiandien vyko paspirtukais, dviračiais, viešuoju transportu ar pėsčiomis.

„Ši diena – tikrai ne vienintelė, kai į darbą važiuoju dviračiu. Jeigu tik leidžia oro sąlygos, šia transporto priemone naudojuosi kone kasdien“, – sakė Technologijų skyriaus vyresnysis duomenų bazių administratorius Egidijus Dargis. Jam antrino ir Jūratė Grigonienė, Ekonomikos ir strateginio planavimo skyriaus vyr. ekonomistė.

„Uosto direkcijoje dirbu daugiau kaip du dešimtmečius – tiek metų ir pėdinu iki darbo pėsčiomis. Atstumas nuo namų iki darbo – apie 4 kilometrai, tačiau šią distanciją įveikiu be didelių problemų. Kol vieni laiką gaišta automobilių spūstyse, aš laiką leidžiu gryname ore, todėl į darbą ateinu puikiai nusiteikusi“, – pasakojo J. Grigonienė.

Savo asmeninio automobilio kartu su kolegomis šiandien atsisakė ir Uosto direkcijos vadovas Algis Latakas.

„Jeigu turiu laisvo laiko, dažną savaitgalį sėdu ant dviračio ir važiuoju į gamtą. Ypač mėgstu važinėtis Palangoje ar Kuršių nerijoje. Man dviratis – ne tik susisiekimo priemonė, tai būdas išlikti fiziškai aktyviam, stiprinti sveikatą, atsipalaiduoti nuo darbų rutinos“, – sakė A. Latakas.

Kad darbuotojai turėtų daugiau galimybių automobilius pakeisti alternatyviomis transporto priemonėmis, Uosto direkcija įsigijo kelis elektrinius paspirtukus. Jais gali naudotis visi direkcijoje dirbantys žmonės.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder