Uosto direkcija neigia kaltinimus: projektai skaidrūs

Uosto direkcija neigia kaltinimus: projektai skaidrūs

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija (KVJUD) neigia žiniasklaidoje pasirodžiusią informaciją, kad uoste dirbančių verslo įmonių vadovai rėmė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) Klaipėdos sąrašą, įvardintą kaip „Klaipėdos komanda“, kurią subūrė uostamiesčio mero posto siekiantis Klaipėdos valstybinio jūrų uosto generalinis direktorius Arvydas Vaitkus.

Pasak KVJUD, uosto direkcijos vadovas A. Vaitkus dėl investicinių projektų vykdymo sprendimo nepriima vienasmeniškai. Sprendimą dėl investicinių projektų vykdymo priima šiam tikslui suformuota komisija.

,,Kiekvieną projektą komisija vertina pagal griežtus ir objektyvius kriterijus - sprendžiama, ar projektas yra finansiškai pagrįstas, atsiperkantis, pelningas ir nešantis naudą uosto direkcijai, miestui ir valstybei. Taip pat prieš pradedant vykdyti uosto direkcijos investicinius projektus juos apsvarsto, įvertina ir jiems pritaria Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos valdyba“, - teigiama pranešime. Valdybai pritarus, investiciniai projektai yra įtraukiami į Uosto direkcijos strateginį veiklos planą, kurį svarsto ir tvirtina Susisiekimo ministerija.

,,2019-2022 metų Uosto direkcijos strateginį veiklos planą Stebėsenos ir prognozių agentūra (SIPA) įvertino 10 balų iš 10 galimų. Uosto direkcija, būdama valstybės įmonė, griežtai atsiriboja nuo bet kokių politinių interpretacijų“, - teigia KVJUD.

KVJUD pabrėžė, kad visi investiciniai projektai Klaipėdos uoste yra įgyvendinami skaidriai ir vadovaujantis griežtais bei ,,ekonominę grąžą užtikrinančiais reikalavimais“.

Ketvirtadienį A. Vaitkus įteikė prašymą susisiekimo ministrui Rokui Masiuliui nušalinti jį nuo visų sprendimų, susijusių su įmonėmis, kurių atstovai planuoja dalyvauti rinkimų kampanijoje. Pasak R. Masiulio, šį prašymą jis tenkino nedelsiant.

,,Šiandien susitikau su Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generaliniu direktoriumi Arvydu Vaitkumi. Abejonių dėl valstybės įmonės vadovo skaidrumo bei etikos standartų laikymosi negali būti. KVJUD vadovas man įteikė prašymą nušalinti jį nuo visų sprendimų, susijusių su įmonėmis, kurių atstovai planuoja dalyvauti rinkimų kampanijoje. Šį prašymą tenkinu nedelsdamas. A. Vaitkus taip pat nuo rytdienos išeina atostogų. Taip pat iškėliau klausimą KVJUD valdybai dėl skaidrumo ir nešališkumo principų valstybės įmonėje užtikrinimo“, - sakė R. Masiulis.

Ketvirtadienį Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos nariai Laurynas Kasčiūnas ir Audronius Ažubalis kreipėsi į susisiekimo ministrą Roką Masiulį, reikalaudami pareikšti oficialią nuomonę dėl situacijos Klaipėdos valstybiniame jūrų uoste.

Žiniasklaidoje pasirodė informacija, kad uoste dirbančių verslo įmonių vadovai rėmė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) Klaipėdos sąrašą, įvardintą kaip „Klaipėdos komanda“, kurią subūrė uostamiesčio mero posto siekiantis Klaipėdos valstybinio jūrų uosto generalinis direktorius Arvydas Vaitkus. Dėl pastarojo TS-LKD frakcijos narė Gintarė Skaistė ketvirtadienį kreipėsi į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją (VTEK), prašydama pradėti tyrimą dėl galimai supainiotų viešųjų ir privačių interesų.

Kaip skelbiama žiniasklaidoje, Klaipėdos valstybiniame jūrų uoste dirbančių verslo įmonių vadovai rėmė partiją, o tiksliau - LVŽS Klaipėdos sąrašą, įvardintą kaip „Klaipėdos komanda“, kurią subūrė uostamiesčio mero posto siekiantis Klaipėdos valstybinio jūrų uosto generalinis direktorius A. Vaitkus.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder