Uosto direkcija – už krovos ir aplinkosaugos balansą

Uosto direkcija – už krovos ir aplinkosaugos balansą

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija atsakingų institucijų prašo objektyviai ištirti gyventojų skundus dėl padidėjusio dulkėtumo ir galimos taršos mieste.

“Uosto direkcijos pagrindinė funkcija – rūpintis uosto vystymu, tačiau būdami socialiai atsakingi ir siekdami, kad uosto veikla darytų kuo mažesnį poveikį aplinkai, negalime nereaguoti į gyventojų reiškiamą nepasitenkinimą dėl galimos taršos. Manome, kad atsakingos institucijos turėtų paimti mėginius iš skirtingų miesto vietų (tiek prie uosto, tiek nuo jo nutolusiose teritorijose), juos ištirti bei palyginti oro užterštumo lygį ir kilmę. Kadangi dėl padidėjusio dulkėtumo mieste, įtarimų šešėlis krito ant vienos iš uoste veikiančių  kompanijų, šiandien buvome susitikę su naująja kompanijos vadovybe, kuri pažadėjo operatyviai pateikti išsamų aplinkosauginių priemonių veiksmų planą ir imtis skubių priemonių dulkėtumui mažinti“, – po susitikimo Klaipėdos miesto savivaldybėje teigė Uosto direkcijos Rinkodaros ir bendrųjų reikalų direktorius Artūras Drungilas.

A. Drungilas teigė, kad nors Uosto direkcija ir neturi tiesioginės funkcijos užsiimti aplinkosaugos kontrole uoste veikiančiose kompanijose, ji savo iniciatyva, kompanijų nuolat prašo reguliariai pateikti informaciją apie aplinkosauginių principų diegimą terminaluose.

„Esame suinteresuoti, kad uoste veikiančios kompanijos dėtų dar didesnes pastangas darbo kokybei gerinti ir aplinkosauginiams principams diegti. Mes siekėme ir sieksime, kad uosto veiklos įtaka aplinkai būtų nuolat mažinama, todėl visų krovos kompanijų paprašėme pateikti konkrečius planus dėl aplinkosaugos ir investicijų į ją“, – sakė A. Drungilas.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder