Uostas pasiims dvi miesto gatves

Uostas pasiims dvi miesto gatves

Patrypčiojus beveik trejus metus praėjusį Klaipėdos uosto tarybos posėdyje pagaliau pritarta pasiūlymui perimti Nevėžio ir Senosios Minijos gatves iš Klaipėdos savivaldybės ir jas rekonstruoti.

Norima sutvarkyti išvažiavimo kelius iš LKAB "Klaipėdos Smeltė" ir UAB Birių krovinių terminalo. Tam reikia rekonstruoti Nevėžio gatvę, kurios būklė, pasak "Klaipėdos Smeltės" generalinio direktoriaus Rimanto Juškos, yra baisi. Kol kas pirmo rekonstrukcijos etapo metu joje planuojama įrengti dvi eismo juostas, o ateityje galbūt ir trečią.

Būtina rekonstruoti ir Senosios Minijos gatvę. Joje ketinama įrengti ir dviejų lygių sankryžą, nes Nendrių gatvės gyventojus intensyvus geležinkelio eismas atkerta nuo kitos miesto dalies. Tačiau čia reikės išpirkti turtą, kuris trukdys rekonstrukcijai.

Nusileido miestui

Projektiniai pasiūlymai dėl minėtų gatvių rekonstrukcijos buvo pateikti dar 2013 m. vasarį. Tačiau tada susikirto Uosto direkcijos ir Savivaldybės norai. Uosto direkcija manė, kad šių gatvių rekonstrukcijos turi imtis Savivaldybė, nes tos gatvės - jos nuosavybė, o lėšų žadėjo skirti direkcija. Uosto direkcijos infrastruktūros direktoriaus Algirdo Kamarausko manymu, toks kelias yra lengvesnis.

Šis klausimas pernai spalį svarstytas Uosto tarybos posėdyje. Tada buvo nuspręsta, kad tokį siūlymą turi svarstyti miesto Taryba.

Praėjusį penktadienį šis klausimas vėl svarstytas Uosto taryboje, nes Savivaldybė ir toliau pageidauja perduoti toje vietoje esantį savo nekilnojamąjį turtą ir nori, kad rekonstrukcijos darbus tose gatvėse atliktų Uosto direkcija savo jėgomis ir lėšomis. Pasak A. Kamarausko, kadangi Savivaldybė nesutinka su direkcijos pasiūlymu, reikia ištaisyti klaidą detaliajame plane ir pradėti turto perėmimo procedūras.

"Direkcija nenorėjo perimti turto, bet gerbiame savivaldos sprendimą", - sakė Uosto direkcijos generalinis direktorius Arvydas Vaitkus.

Uosto tarybos posėdyje nutarta, kad Savivaldybė ištaisys klaidą detaliajame plane ir suformuos ribas. Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas žadėjo, kad tai bus padaryta galbūt net per mėnesį, o ne per pusę metų kaip įprasta. Tuomet Savivaldybė perduos Uosto direkcijai savo nekilnojamąjį turtą valdyti patikėjimo teise. Tada jau Uosto direkcija skirs lėšų gatvių rekonstrukcijai įgyvendinti.

Nagrinės visus variantus

Uosto tarybos narys Aloyzas Kuzmarskis teiravosi, ar analizuotas variantas nutiesti kelią iš Nevėžio į Minijos gatvę, nes tokiu atveju sutrumpėtų atstumas. A. Kamarausko teigimu, svarstytas variantas per dabartinę degalinę išvesti kelią tiesiai. Pasak jo, prieš apsisprendžiant bus nagrinėjami keli variantai, bus atsižvelgiama ir į tai, kiek reikės išpirkti turto, trukdančio rekonstrukcijai.

A. Vaitkus akcentavo, kad priimat nutarimą turi būti atsižvelgta į A. Kuzmarskio pastabą ir kad būtina svarstyti visus variantus bei mažinti kaštus.

Uosto tarybos narys Valentinas Greičiūnas savo ruožtu domėjosi, ar tada, kai bus išpirktas turtas, gatvės rekonstruotos, sutvarkytas žemės gabalas vėl bus perduodamas Savivaldybei. Jo manymu, tai jau būtų "nei šis, nei tas". Savivaldybės administracijos Urbanistinės plėtros departamento direktorius Kastytis Macijauskas paaiškino, jog uosto teritorijoje buvo likęs Savivaldybės gabalas, o dabar gatvė - uoste, todėl ten pat ir liks.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder