Uostamiestyje kaukė sirenos

Uostamiestyje kaukė sirenos

Trečiadienį visoje Klaipėdoje kaukė sirenos, o gyventojai sulaukė garsinių pranešimų ir trumpųjų žinučių. Nors tai tebuvo perspėjimo sistemos patikrinimas, klaipėdiečiai klausia, o ką gi daryti realaus pavojaus metu?

"Gerai, sirenos veikia. Bet kurgi realaus pavojaus metu reiktų slėptis miestiečiams?" - "Vakarų ekspreso" teiravosi viena klaipėdietė.

Viešosios tvarkos skyriaus Administracinės veiklos poskyrio vyriausiasis specialistas Žilvinas Vainora teigė, jog kol kas nebuvo nė vieno atvejo, kad sirenos būtų įjungtos dėl realaus pavojaus. Tačiau jei toks atvejis nutiktų, pradėjus kaukti sirenoms, gyventojams reikėtų įsijungti televiziją ar radijo imtuvą, per kurią būtų pranešta apie pavojų ir tolesnius veiksmus.

Apie didelį vėjo greitį trumposiomis SMS žinutėmis klaipėdiečiai buvo įspėti visai neseniai. Na, o sirenos būtų įjungtos tik kraštutiniais atvejais: kilus oro, cheminiam ar radiaciniam pavojui. Tarkime, jei įvyktų didelė avarija "Klaipėdos naftoje" ar šalia Lietuvos sienos įsikūrusioje Astravo atominėje elektrinėje, kuri pradės veikti jau netrukus. Sirenos praneštų ir apie karinius veiksmus.

Sirenos patikrinimai vyksta du kartus per metus: rudenį ir pavasarį. Kitas patikrinimas vyks balandį. Kol kas skaičiuojama, kad mieste iš 51 nesuveikė keturios sirenos. "Viena sirena yra labai sena, tad reikėjo tikėtis, kad ji neveiks. O kodėl nesuveikė kitos trys, kol kas neaišku", - pastebėjo Ž. Vainora.

Beje, perspėjimo sistemos patikrinimų metu ne visus gyventojus pasiekė trumposios žinutės. Pasak pašnekovo, tokiu atveju reikėtų nueiti pas savo mobiliojo ryšio operatorių, kad šie sutvarkytų techninius nustatymus.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder