Uostamiestyje būrėsi tūkstančiai skautų

Uostamiestyje būrėsi tūkstančiai skautų

Šeštadienį į Klaipėdą suplūdo net 1700 skautų iš visos Lietuvos. Čia visą dieną vyko didžiausias metinis skautų renginys – 19-oji Pavasario šventė, skirta skautų globėjo Šv. Jurgio dienai paminėti.

Kiekvieną pavasarį, balandžio mėnesį, sausumos, jūrų ir oro skautai iš visos šalies susirenka viename iš Lietuvos miestų, kur vyksta kasmetinė pavasario šventė. Taip simboliškai paskelbiamas naujo sezono atidarymas. Pavasario šventės vieta keičiasi kasmet, todėl kiekvieno Lietuvos krašto skautai turi galimybę tapti renginio organizatoriais. Šiemet skautų susibūrimui pasirinkta Klaipėda, o sykiu šventė pavadinta „Senamiesčio jūrmylė“.

Šventė prasidėjo šv. Mišiomis Marijos Taikos karalienės bažnyčioje, vėliau nuo bažnyčios iki Teatro aikštės driekėsi eisena. Susirinkusiuosius pasveikino Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas: „Smagu matyti iš visos Lietuvos atvykusius skautus. Linkiu, kad jūs pajaustumėte, koks nuostabus šis kraštas, ir iš Klaipėdos išvažiuotumėte sustiprėję. Skautai yra Lietuvos ateitis!“

Skautai visą šeštadienį turėjo daug veiklos: prisidėjo prie akcijos „Darom 2017“ Smiltynėje, senamiestyje atliko įvairias užduotis, lankėsi Lietuvos jūrų muziejaus organizuojamuose edukaciniuose užsiėmimuose, dalyvavo ekskursijose VĮ Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijoje bei viename Lietuvos karinių jūrų pajėgų laive. Vakare dauguma jų, anot organizatorių, grįš namo.

Anot šiųmetinės pavasario šventės viršininkės Julijos Andrijauskaitės, pagrindinės skautų vertybės atsispindi jų šūkyje „Dievui, Tėvynei, Artimui!”, kuris formuoja dvasiškai stiprią, atsakingą, patikimą ir atvirą asmenybę. Skautai šiuo šūkiu stengiasi vadovautis ne tik skautiškoje veikloje, bet ir įprastame gyvenime. „Tai yra labai gera gyvenimo mokykla, - teigė J. Andrijauskaitė, kuri prie skautų veiklos prisijungė būdama vos penkerių. – Tai tapo neatsiejama mano gyvenimo dalimi, ir ši veikla „veža“.

Kuo dar naudinga būti skautu? Ši daug narių turinti organizacija turi specialybių sistemą, kuri leidžia jaunuoliai „pasimatuoti“ mediko, astronomo, dviratininko, plaukiko, darbo su vaikais  ir kitą profesiją.

Pasak pašnekovės, skautų gretos kasmet didėja. Lietuvos skautija esą didžiausia jaunimo organizacija Lietuvoje, galinti pasigirti trimis tūkstančiais narių iš visos Lietuvos. Klaipėdoje jų yra apie 100.

Kitąmet Lietuvos skautija švęs 100 metų jubiliejų. Renginiuose dalyvauti bus kviečiami ne tik Lietuvos skautijos nariai, bet ir tautiečiai, skautų bendruomenei priklausantys JAV, Australijoje, Didžiojoje Britanijoje ir kitose valstybėse.

Lietuvos skautija yra Pasaulio skautų judėjimo organizacijos (angl. World Organization of the Scout Movement) nacionalinė narė. Pasaulyje yra daugiau nei 31 milijonas skautų, jie veikia 216-oje pasaulio šalių. Tai didžiausias jaunimo judėjimas ne tik Lietuvoje, bet ir pasaulyje. 

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder