Uostamiestyje - rekordiniai studentų skaičiai

Uostamiestyje - rekordiniai studentų skaičiai

Pasibaigus antrajam sutarčių su aukštosiomis mokyklomis pasirašymo etapui, vienos uostamiesčio aukštosios mokyklos tikino, jog šiemet galima džiaugtis rekordiniu studentų skaičiumi, o kitos sakėsi išlaikiusios stabilius įstojusiųjų skaičius.

Pasirinkimų tendencijos taip pat išliko labai panašios kaip ir praėjusiais metais bei pirmojo sutarčių pasirašymo etapo metu - stojantieji daugiausia rinkosi socialinių ir sveikatos mokslų krypties studijas.

Džiaugiasi rezultatais

Rugsėjo 7 dieną pasibaigus antrajam sutarčių su aukštosiomis mokyklomis sudarymo etapui, paaiškėjo, jog studijuoti į uostamiestį šiais metais atvyks rekordiškai daug studentų.

Klaipėdos valstybinės kolegijos direktorė Gražina Markvaldienė sakė, jog rezultatai yra labai puikūs ir studentų priėmimo procentas stipriai išaugo.

"Esame labai pakiliai nusiteikę, todėl, kad šiais metais, po keleto nuosaikesnių metų, turime rekordinį studentų priėmimą.Tikime, kad mums pavyks suvaldyti situaciją ir pateisinti lūkesčius", - sakė G. Markvaldienė.

Po pirmojo ir antrojo etapų Klaipėdos valstybinėje kolegijoje iš viso mokysis 1 052 pirmakursiai. Iš jų valstybės finansuojamas studijų vietas gaus apie 34 proc. studentų, o valstybės nefinansuojamas - apie 66 proc. studentų.

"Galime pasidžiaugti, kad šiais metais pas mus įstojo ir 5 šimtukininkai, taip pat turėsime ir studentų iš užsienio. Žinoma, dėl epidemiologinės situacijos, jų bus kur kas mažiau nei pernai", - tikino G. Markvaldienė.

Lietuvos aukštojoje jūreivystės mokykloje studijuoti šiais metais panoro 167 studentai. Pasak direktoriaus pavaduotojos akademinei veiklai Rimos Mickienės, studentų skaičiai išliko stabilūs - tokie patys, kaip ir praėjusiais metais.

"Tai nėra blogai, kad išlikome stabilūs, aišku, visi nori tų tūkstančių studentų, bet pas mus jų niekada tiek daug nebuvo. Pas mus yra atskira sritis, nišinė, sudėtinga ir pavojinga", - sakė R. Mickienė.

Pirmą kartą šiais metais Lietuvos aukštoji jūreivystės mokykla priėmė ir studentų iš užsienio: Latvijos, Estijos, Baltarusijos ir Rusijos Federacijos.

POPULIARIAUSIOS šiais metais buvo socialinių ir sveikatos mokslų sričių studijos. "Pixabay" asociatyvi nuotr.

Pasibaigus bendrajam priėmimui į aukštąsias mokyklas, į Klaipėdos universitetą iš viso buvo priimti 265 studentai.Valstybės finansuojamas studijų vietas gavo 184 studentai.

"Galime pasidžiaugti, kad turime gerokai didesnį valstybės finansuojamų vietų skaičių, tai yra 69 procentais daugiau krepšelių nei praėjusiais metais", - sakė Klaipėdos universiteto Studijų prorektorė dr. Sonata Mačiulskytė.

Galutinius, bendruosius skaičius Klaipėdos universitetas fiksuos tik spalio 1 dieną, nes pasitaiko atvejų, kai studentai meta studijas arba atsiranda norinčių įstoti į likusias valstybės nefinansuojamas studijų vietas.

Pasirinkimai nesikeičia

Populiariausios studijos universitete ir Klaipėdos valstybinėje kolegijoje šiais metais, tiek pirmo, tiek antro turo metu, išliko socialinių ir sveikatos mokslų. Būsimi pirmakursiai noriai rinkosi bendrosios praktikos slaugos, kineziterapijos, radiologijos, vadybos, žurnalistikos ir pedagogikos studijų programas.

"Tikriausiai to ir reikėjo tikėtis, kad socialiniai mokslai sulauks daugiausiai dėmesio dėl padidintų valstybės finansuojamų studijų krepšelių skaičiaus. Tokia tendencija vyrauja ne tik pas mus, bet ir kitose Lietuvos aukštosiose mokyklose", - sakė dr. S. Mačiulskytė.

Lietuvos aukštojoje jūreivystės mokykloje, kaip ir pernai, populiarumą vis dar išlaikė jūrų laivavedybos bei uosto ir laivybos valdymo studijų programos. Po pirmojo sutarčių pasirašymo etapo R. Mickienė sakė, jog šiais metais krantas nugalėjo jūrą, tačiau pasibaigus antrajam sutarčių pasirašymo etapui skaičiai pasikeitė.

"Vis dėlto, kaip ir įprasta, šiais metais jūra nugalėjo krantą. Tradiciškai pas mus šiuo metu yra du trečdaliai jūrininkų ir trečdalis pasirinkusių uosto, krantininkų specialybes", - pasakojo R. Mickienė.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder