Uostamiestis nori būti geriau pasiekiamas

Uostamiestis nori būti geriau pasiekiamas

Iškart po Velykų, savaitės pabaigoje, Klaipėdoje vyks tarptautinė konferencija turizmo klausimais, kuria organizuoja Klaipėdos universitetas (KU). Į ją atvyksta aukštą reitingą šioje srityje turinčių užsieniečių. Be to, KU užsimojo surengti uostamiestyje didžiulį turizmo forumą. Tikimasi, kad klaipėdiečių pageidavimus turizmo srityje išgirs ir šalies valdžia.

Į KU konferenciją atvyksta visame pasaulyje garsios kompanijos "Airbnb" aukšto rango atstovai, pageidaujantys susitikti su Klaipėdos miesto vadovais. "Manau, tai bus labai svarbus susitikimas. "Airbnb" platforma yra viena sparčiausiai plintančių ir populiariausių pasaulyje. Todėl jų atstovų atvykimas į mūsų miestą, dalyvavimas Klaipėdos universiteto organizuojamoje konferencijoje ir noras susitikti su miesto vadovais - tikrai labai geras ženklas Klaipėdai", - sakė uostamiesčio meras Vytautas Grubliauskas.

Didįjį penktadienį pas merą viešėjo Klaipėdos universiteto Rekreacijos ir turizmo katedros vedėja Diana Šaparnienė ir kiti KU atstovai.

Be to, kad buvo aptarti su minėta konferencija susiję klausimai, kalbėta ir apie tai, kad KU imtųsi organizuoti platesnio pobūdžio forumą, kuriame dalyvautų savivaldos, verslo atstovai ir politikai. Jame būtų išsamiai patarti turizmo iššūkiai Klaipėdos miesto ir viso regiono kontekste. Mero manymu, prie šios idėjos aktyviai prisidėti galėtų VšĮ Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centras, Savivaldybės specialistai, atsakingi už turizmą.

Pasitarimo metu suformuluoti pagrindiniai forumo tikslai: pirmasis - įvertinti dabartinę situaciją, iššūkius ir galimybes, antrasis - padarius tam tikras išvadas, teikti pasiūlymų Ūkio ministerijai, kuri kuruoja turizmo sritį, galbūt ir Vyriausybei informuojant jas apie turizmo situaciją Klaipėdos regione.

Sutarta, kad siekiant, jog tokio turizmo forumas taptų kūnu, prie bendro stalo sės KU, Savivaldybės administracijos, Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro, Prekybos, pramonės ir amatų rūmų atstovai.

Paklaustas, ar kad Klaipėdoje, palyginti su kitais didžiaisiais Lietuvos miestais, turizmas merdi, V. Grubliauskas atsakė: "Kad ir kaip būtų gerai, visada tikrai gali būti geriau."

Regiono pasiekiamumas

Pasak mero, labai svarbus klausimas sprendžiant turizmo problemas vis dėlto yra regiono pasiekiamumas. Džiugu, kad kitą savaitę iš Palangos oro uosto pradedami aviakompanijos "Wizz Air" skrydžiai į Dortmundą.

"Dinamika šioje srityje matoma ir duoda rezultatų. Tačiau mūsų norai ir poreikiai yra dar didesni. Mes irgi norime turėti užtikrintą vietą po saule", - sakė meras.

Anot jo, Klaipėda ir Palangos oro uotas neturėtų tapti Pelene skirstant naujų skrydžių pritraukimo į Lietuvą fondus, regionui kalbantis tiek su Susisiekimo ministerija, tiek su Lietuvos oro uostų atstovais.

Pastaruoju metu kalbama apie oro uostų struktūros valdymo optimizavimą. Pasak V. Grubliausko, dar nežinia, ar tai darys teigiamą įtaką, ar miesto ir regiono balsas bus valdžios išgirstas. "Todėl manau, kad tiek turizmo konferencija, tiek forumas būtų prasmingi", - sakė V. Grubliauskas.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder