Uostamiesčio sporto klube - nelaimė

Uostamiesčio sporto klube - nelaimė

Antradienio rytą Klaipėdos sveikatingumo ir sporto klubą "Impuls", adresu Liepų g. 53A, sudrebino nelaimingas atsitikimas. Baseine mirė vyriškis.

Apie nelaimingą atsitikimą patvirtino Klaipėdos policija. Pareigūnų žiniomis vyriškis, sirgęs įvariomis ligomis, plaukdamas baseine mirė. "Nieko negaliu pasakyti, informacijos neturime. Žinoma, tik tai, kad smurto nebuvo. Įvykį stebėjo liudininkai, kartu buvo ir žmona. Vyriškį bandyta gaivinti, tačiau jis neatsigavo", - teigė pareigūnas.

Klaipėdos sveikatingumo klubo "Impuls" vadovė Eglė Vaupšaitė "Vakarų ekspresui" komentavo, jog su bičiulių kompanija baseiną reguliariai lankydavęs šešiasdešimtmetis vyriškis antradienio rytą baseine plaukiojo apie 20 minučių: "Tada priplaukęs prie baseino krašto atsistojo, staiga susmukęs panėrė po vandeniu.

Kiti šalia buvę žmonės – jo bičiulis (medikas-chirurgas) ir baseino prižiūrėtoja - nedelsiant sureagavo, ištraukė jį iš vandens ir pradėjo gaivinti. Vyras buvo nuolat gaivinamas iki tol, kol atvyko greitoji. Greitoji pagalba buvo pakviesta iš karto – ji atvyko per maždaug 10 minučių. Atvykę medikai gaivino dar apie 40 min. ir apie 8 val. konstatavo mirties faktą.

Reiškiame nuoširdžią užuojautą mirusio vyro šeimai dėl netekties." Pirminiais duomenimis, atsitikimą galėjo lemti kliento sveikatos problemos. Pagal "Impuls" turimą informaciją, jis turėjo rimtų širdies problemų jau anksčiau, buvo patyręs širdies operaciją.

Šią informaciją esą patvirtino ir atvykę šeimos nariai. Baseine nuskendęs vyriškis buvo ilgametis plaukikas, plaukiojo apie 40 metų. Sveikatos problemų neturintis suaugęs žmogus tokio gylio baseine esą paskęsti negalėtų, nes gylis jame tik 1,42 m, o kliento ūgis siekė apie 1,90 m.

Šiuo metu "Impuls" bendradarbiauja su tyrimą atliekančiais pareigūnais ir jiems pateikė visą reikalingą informaciją. "Esame pasiruošę atsakyti į visus klausimus ir pagelbėti tyrimo eigoje", - pabrėžė Eglė Vaupšaitė. "Impuls" vadovė taip pat atkreipė dėmesį, kad turint rimtų sveikatos sutrikimų, visuomet labai svarbu atsakingai įvertinti savo galimybes ir pasitarti su medikais bei sveikatingumo klubų specialistais. "Visuose sveikatingumo klubuose „Impuls“ esančiuose baseinuose yra saugu, kadangi yra taikomos kompleksinės saugumo priemonės.

Visų sveikatingumo klubų baseino patalpose yra budintis prižiūrėtojas, kurio pagrindinė užduotis yra stebėti baseiną, jo prieigas bei užtikrinti klientų saugumą, iš kitų darbuotojų jis išsiskiria ryškia apranga. Tokie baseino prižiūrėtojai turi radijo stoteles, kuriomis galima nedelsiant susisiekti su administracija ir registratūra, atsakyti į jų užklausimus arba iškviesti pagalbą. Keturis kartus per metus vyksta personalo mokymai, susiję su saugumo programa – gerokai dažniau nei to reikalauja įstatymai. Jų metu darbuotojai plečia teorines ir praktines žinias, mokoma, kaip elgtis nelaimės atveju, stebima ar darbuotojai tinkamai laikosi procedūrų ir vidaus tvarkos taisyklių", - teigė E. Vaupšaitė.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder