Uostamiesčio meras mynė už Klaipėdą

Uostamiesčio meras mynė už Klaipėdą

Visą gegužės mėnesį, prisidėdami prie tarptautinio projekto „Europos dviračių iššūkis 2015“, uostamiesčio gyventojai mynė už Klaipėdą. Jau antrą kartą įsitraukę į šią iniciatyvą klaipėdiečiai varžėsi, kas iš 39 projekte dalyvaujančių Europos miestų nuvažiuos daugiau kilometrų. Gegužės 29 d. iššūkį priėmė ir Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas.

Visą gegužės mėnesį klaipėdiečiai šioje iniciatyvoje buvo kviečiami dalyvauti tiek individualiai, tiek pagal specialų Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuro parengtą kalendorių. Pagal jį kone kiekvieną gegužės vakarą įvairių profesijų atstovams buvo metamas iššūkis – paskirtu laiku jie buvo laukiami prie vasaros estrados su dviratėmis transporto priemonėmis.

Paskutinis gegužės penktadienis buvo rezervuotas Klaipėdos miesto merui Vytautui Grubliauskui ir jo komandai. Pats meras visus klaipėdiečius pakvietė prisijungti ir pasinaudoti kone paskutine galimybe šiais metais priimti dviračių iššūkį, prisidėti prie geresnių Klaipėdos komandos rezultatų.

Kartu su trisdešimties klaipėdiečių būriu uostamiesčio meras, riedėdamas naujai nutiestu taku palei Danės upę, už Klaipėdą numynė 10 km – nuo Meridiano aikštės iki Tauralaukio. Po šio pasivažinėjimo Klaipėdos komanda bendrame Europos miestų sąraše yra 17-oje vietoje.

Nepaisant vėsių ir lietingų gegužės orų iššūkį jau priėmė 582 dviratininkai mėgėjai, kurie numynė 33 736 km. Pagal nuvažiuotų kilometrų skaičių tūkstančiui gyventojų klaipėdiečiams tenka 13 vieta, o prie šių rezultatų aktyviausiai prisideda “Yazaki Wiring Technologies Lietuva” (3267 km.), T-CLUB (2777 km.) ir Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuro (2017 km.) komandos.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder