Universitetas automobiliams atsiveria nedrąsiai

Universitetas automobiliams atsiveria nedrąsiai

Nors Klaipėdos universiteto miestelyje atsivėrė naujos erdvės miestiečiams, įvažiavimo kelias į šią teritoriją vis dar užtvertas statybinėmis tvoromis.

Universiteto administracija neslepia, kad vis dar ieškoma sprendimų kaip pasielgti, kad naujai suformuota gatvė netaptų tranzitine.

"Statybines tvoras patrauksime, nes tai bus miesto gatvė, jungianti Įgulos ir Lideikio gatves. Tačiau, panašu, kad dar ne šiemet. Reikia palaukti, kol savivaldybės Saugaus eismo komisija apsispręs dėl kalnelių šioje gatvėje įrengimo. Taip pat reikėtų padiskutuoti, ar nereikėtų čia statyti ženklų, draudžiančių sunkiasvorės technikos eismą. Nesinori, kad ši gatvė taptų tranzitine", - sakė Klaipėdos universiteto Infrastruktūros direkcijos direktorius Vidmantas Doleba.

Eismo šia gatve, anot jo, kol kas nenorima paleisti ir dėl saugumo, mat šalia "Studlendo" statomo verslo inkubatoriaus tebedirba statybinė technika.

"Pagal detalųjį planą ši gatvė turėtų vadintis Universiteto alėja. Taip pat yra numatyta kiekvienam čia esančiam universiteto pastatui suteikti konkretų adresą. Kol buvome uždara teritorija, atrodė, kad pakanka žinoti, kur senatas, o kur rektoratas. Bet dabar, kai erdvė atsivėrė - viskas kitaip, reikia aiškumo ne tik paštininkams, bet ir visiems kitiems", - pasakojo V. Doleba.

Pasak jo, šalia universiteto pastatų esančios grindiniu grįstos aikštės ratuotiems studentams ir universiteto darbuotojams atiduoti neketinama.

"Įvažiavimo kelias į šią aikštę bus užtvertas. Automobilius teks statyti prie "Studlendo". Paėjėti reikia tik kelis žingsnius. O akmenimis grįstą aikštę panaudosime kitiems tikslams, gaila būtų ją atiduoti automobiliams", - sakė Infrastruktūros direkcijos vadovas.

V. Doleba juokavo, kad pagal išmindžiotus žolės plotus galima spręsti, kad šalia universiteto miestelio suformuotą naują erdvę miestiečiai jau atrado.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder