Undinėlės teks luktelėti

Undinėlės teks luktelėti

Architektūros ir urbanistikos ekspertams neįtiko pristatytas Klaipėdos undinėlės skulptūros projektas - jį dar reikės patobulinti.

Skulptorius Klaudijus Pūdymas, Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos (LAJM) užsakymu kuriantis undinės skulptūrą uostamiesčiui, pristatydamas idėją pabrėžė, jog Klaipėda, būdama uostamiesčiu, vis dar neturi savo undinėlės, nors ją esą galima rasti net ir Vilniuje, Užupyje.

"Tai būtų medus turistams", - sakė K. Pūdymas.

Pasak jo, ant stilizuoto nerūdijančio plieno suolo sėdinti svajingai plaukus atmetusi bronzinė undinė kviestų prisėsti šalia, nusifotografuoti Danės upės fone.

Skulptūrą planuota įkurdinti šalia Biržos tilto - prie pat vandens esančioje aikštelėje. Stilizuotas suolas būtų pastatytas dešinėje aikštelės pusėje. Skulptoriaus teigimu, pastačius kūrinį priešingoje aikštelės pusėje, užsižiopsoję žmonės gali pliumptelėti į vandenį. Tačiau architektams toks sprendimas, nors ir motyvuotas besifotografuosiančiųjų saugumu, neįtiko. Jų manymu, nors fonas nuotraukoms būtų labai gražus, reikia pagalvoti ir apie tai, kaip atrodys visuma - undinėlė žvelgtų į tilto atramos sieną.

"Gal geriau tegu fonas būna kitoks, bet undinėlė žvelgia į vandenį? O gal ją tuomet geriau pasodinti ant krantinės vietoj kurio nors medinio suolo?" - svarstė ekspertai.

Jiems ne itin patiko ir pati undinėlė - esą ji atrodo per liesa, o veido bruožai labiau primena gražuolę iš Rytų.

Vis dėlto galiausiai architektūros ir urbanistikos ekspertai pritarė parinktai vietai, tačiau po diskusijų apie pačią skulptūrą nusprendė siūlyti autoriui apmąstyti jos išraišką.

"Turi būti kompoziciškai tvarkinga viešoji erdvė. Dabar yra figūrų gausa - ir skulptūra, ir suolelis", - kalbėjo ekspertai, net užsiminę apie galimybę skelbti konkursą, kurio metu būtų renkama, kokia undinėlė įsikurs prie Danės.

Skulptūrą miestui dovanojanti LAJM tikėjosi, jog ekspertams pritarus, lapkričio pabaigoje undinėlė jau puoštų miestą, tačiau dabar jos teks palaukti ilgiau.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder