Tvenkinys tarp mokyklų. Už ar prieš?

Tvenkinys tarp mokyklų. Už ar prieš?

Klaipėdos tėveliai sunerimę - Sąjūdžio parke, šalia "Vyturio" progimnazijos, į naujai rengiamą tvenkinį įkrito maždaug dešimties metų vaikas. Blogiausia, kad aplink vandens telkinį driekiasi net trys mokyklos, visai šalia - vaikų žaidimų aikštelė. Tačiau kasamas tvenkinys neapsaugotas nei tvora, nei įspėjamaisiais ženklais.

"Vakar vakare (šeštadienį. - Autor. past.) vaikštinėjau su vaikais po Sąjūdžio parką, kai staiga pamačiau kraupų vaizdą - į vandenį įkrito vaikas. Jam ranką tiesė draugas. Ačiū vyrams, kurie nepabūgo sušlapti ir rizikavo savo gyvybes - puolė gelbėti įkritusį vaiką", - rašė įvykio liudininkė Kristina uostamiesčio mamyčių grupėje feisbuke.

Dienraščio žurnalistų pakalbinta liudininkė pasakojo, kad ištrauktas vaikas buvo ištiktas šoko ir iškart išskubėjo namo, o jį gelbėję vyrai pasakojo, jog iš tvenkinio išlipti sunku dėl klampaus molio, kuris žmogų netgi traukia gilyn. Klaipėdietė negali patikėti, kad vykstant darbams tvenkinys neapsaugotas. "Kam toks telkinys reikalingas šioje jaunų šeimų pamėgtoje vietoje. Kas bus, kai pašals? Vaikai juk norės lipti ant tvenkinio čiuožinėti", - rūpinosi du mažamečius auginanti klaipėdietė.

Situacija pasipiktinusios mamos rašė, jog jaunos šeimos net kreipėsi į Savivaldybę, kad naujas objektas dingtų iš parko. Visgi Savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjas Valdas Švedas teigė apie incidentą nieko nežinantis, tačiau patikino susisieksiąs su darbus vykdančiais rangovais.

NESAUGU? Šeštadienį į Sąjūdžio parke kasamą tvenkinį įkrito vaikas. Pasirodo, statybos darbų vieta neapsaugota nei tvoromis, nei įspėjamaisiais ženklais. Egidijaus Jankausko nuotr.

"Tvenkinys turėjo būti aptvertas. Negaliu pakomentuoti, kodėl to nebuvo. Bandysime ieškoti būdų, kaip užtikrinti saugumą, - sakė V. Švedas. - Teritorija yra labai didelė, taigi, matyt, sudėtinga ją visą aptverti."

Darbams pasibaigus aptverti tvenkinį neplanuojama dėl didelių kaštų. Dviejų metrų gylio tvenkinys esą neturėtų būti nesaugus, nes krantai bus ne statūs, o nuožulnūs.

Švietimo skyriaus vedėja Laima Prižgintienė bėdos čia taip pat neįžvelgia. "Mes pritariame tam, kad toje vietoje atsirastų tvenkinys. Manau, kad jis bus saugus, o vaikai turėtų būti mokami, kaip elgtis prie vandens", - teigė ji.

Skeptiškai tėvų išgąstį vertinanti pašnekovė net prunkštelėjo iš juoko: "Juk Trinyčių tvenkinys nėra aptvertas iš visų pusių, kad kas nors nepaslystų ir neįkristų." Esą jei jau aptverti vieną tvenkinį, reiktų tą patį padaryti su visais miesto vandens telkiniais.

Vakarų Lietuvos tėvų forumo laikinai pirmininkės pareigas einanti Aušra Zarambienė teigė, jog diskusija dėl pastarojo objekto jai nėra žinoma, tačiau tėvų susirūpinimą ji suprantanti. "Atviros erdvės prie vandens daugeliui tėvų kelia siaubą dėl nesaugumo. Juk, būna, ir suaugęs žmogus paslysta ir įkrenta į vandenį, ką jau kalbėti apie vaikus", - sakė A. Zarambienė ir pridūrė, jog vienas skaudulių - neapsaugota Danės krantinė, prie kurios jauni tėvai baiminasi vesti vaikus.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder