Tvarkys automobilių stovėjimo aikštelę

Tvarkys automobilių stovėjimo aikštelę

Debreceno gatvės gyventojų, nepatenkintų uždaryta greta esančios Šv. Brunono Kverfurtiečio parapijos automobilių stovėjimo aikštele, laukia geros žinios. Klaipėdos savivaldybė ketina dar šiemet pradėti tvarkyti ir pritaikyti automobiliams statyti apleistą aikštelę šalia parapijos.

Pirmadienį kelių Savivaldybės administracijos skyrių vedėjai tarėsi, kaip būtų geriausia elgtis.

Valdininkai išsiaiškino, kad aikštelė, kuria naudotis pageidavo kelių Debreceno gatvėje esančių daugiabučių gyventojai, yra parapijos sklype. Tai - privati teritorija, kurioje jos savininkai gali elgtis savo nuožiūra, tad esą nieko nuostabaus, kad vartai buvo uždaryti kaimynystėje gyvenantiems klaipėdiečiams, kurie nėra parapijiečiai.

Žemėtvarkos skyriaus vedėja Raimonda Gružienė pabrėžė, kad aikštelė yra skirta parapijos reikmėms, tad gyventojai, norintys statytis joje automobilius, gali bandyti tartis su parapijos vadovais.

Šv. Brunono Kverfurtiečio parapijos kaimynystėje gyvenantiems miestiečiams siūloma alternatyva - aikštelė į pietus nuo parapijos sklypo.

"Už pietinės sklypo ribos yra asfaltuota aikštelė, kurioje pagal detaliojo plano sprendinius yra numatyta galimybė įrengti automobilių stovėjimo vietas", - sakė R. Gružienė.

Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė teigė, kad šios aikštelės būklė dabar nėra gera.

"Yra gana prastas privažiavimas - žvyruota danga, todėl tą keliuką reikėtų paremontuoti, greideriuoti. Be abejonės, reikėtų tvarkyti ir aikštelę, nes yra duobių, įvertinsime tai. Danga yra prasta, bet laikinai gali būti naudojama. Šiais metais minimaliai ją patvarkysime, kad gyventojai galėtų naudotis", - sakė Miesto tvarkymo skyriaus vedėja.

Ateityje, pasak I. Šakalienės, svarstoma šią aikštelę, priklausančią Savivaldybei, atiduoti gyventojų reikmėms, kaip buvo padaryta Pempininkų mikrorajone. Aikštelėje būtų atliktas kapitalinis remontas, sutvarkytas apšvietimas.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder