Tvarka miške suprantama skirtingai

Tvarka miške suprantama skirtingai

Klaipėdietė Irina piktinasi, kad Girulių miškas atrodo tarsi šiukšlynas. Esą iki šiol miške matyti vasarą praūžusios audros padariniai. Girininkai ramina gyventojus, kad situacija kontroliuojama.

Esą miško nereikėtų painioti su sodu. Jei išvirtęs medis paliktas gulėti - vadinasi, tai yra būtina ekosistemai.

"Gyvenu Giruliuose, šalia 4A maršruto galinės stotelės. Esu pasipiktinusi netvarka, esančia miške. Po 2016 metų liepos 2 dieną praūžusios vėtros iki šiol krūvomis guli audros išvartytos pušys ir medžių nuolaužos. Kokia įmonė atsakinga už miško priežiūrą ir išvartų išvežimą? Girulių miškas yra rekreacinė zona klaipėdiečiams, čia nuolat lankosi ir vaikučiai iš darželių. Vietoje gražaus ir tvarkingo miško jie mato sudžiūvusių medžių šiukšlyną", - "Vakarų ekspresui" rašė ponia Irina.

TEBĖRA. Kai kurie giruliškiai stebisi, kad po liepą praūžusios vėtros iki šiol krūvomis guli audros išvartytos pušys ir medžių nuolaužos. Skaitytojos nuotr.

Už Girulių mišką atsakingas Klaipėdos girininkijos girininkas Ričardas Staponkus, apžiūrėjęs skaitytojos atsiųstas nuotraukas, ramino, kad jose užfiksuoti vaizdai netrukus pasikeis.

"Skaitytojos užfiksuotos išvartos ir šakų krūvos iki lapkričio vidurio bus sutvarkytos ir išvežtos. Tie audros metu išvirtę medžiai, kurie galėjo kelti grėsmę po mišką vaikščiojančių žmonių saugumui, seniai pašalinti. Liko tie, kurie pavojaus tikrai nekelia. Mes medžiams ištempti reikalingą traktorių gauname tik periodiškai, kai jau sukaupiame didesnį kiekį išvartų. Tad dabar iki lapkričio viską renkame, ir iki lapkričio 15 dienos išvešime", - paaiškino R. Staponkus.

Girininkas pabrėžė, kad miško tvarkymas yra kiek kitoks nei, pavyzdžiui, sodo. Esą klaidinga manyti, kad čia privalo būti tobula tvarka. Mat taip nebebūtų kur glaustis smulkiajai miško faunai.

"Kartais suverstų šakų krūvos specialiai paliekamos, kad turėtų kur peržiemoti rupūžės, varlės, pelės. Gal esate pastebėję, kad išvirtus medžiui jo kamieną išvežame, o išvirtusį kelmą kartais kuriam laikui paliekame? Taip darome irgi dėl smulkiosios faunos, kad, pavyzdžiui, skruzdės galėtų prisiglausti. Miškas - plati sąvoka, tai ne vien medžiai. Tad reikėtų žmones nuraminti, kad mes situaciją tikrai kontroliuojame. Net tikslų medžių skaičių galime pasakyti", - kalbėjo girininkas.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder