Tuščias butas - problemų garantas

Tuščias butas - problemų garantas

Istorijos, kai žmonės kenčia nuo kaimynų - gana dažnos, bet neretai nutinka ir taip, kad tenka kentėti, kai kaimyno bute - nė gyvos dvasios.

Klaipėdoje, Įgulos g. 20 name, butą turintis Artūras Laurinavičius kreipėsi į visas įmanomas tarnybas, kad būtų galima patekti į viršuje esantį praktiškai negyvenamą kaimyno butą, iš kurio nuolatos sunkiasi vanduo. Atsakymas vienas - nesant šeimininko laužtis į butą negalima. O kur rasti senolį, kuris savo bute apsilanko tik kartą per metus, taip pat niekas nežino.

"Esu vilnietis, šį butą Klaipėdoje įsigijau prieš 4 metus, kad turėčiau kur praleisti atostogas. Pasidariau remontą, keičiau vamzdynus, tad gali būti, kad keičiant juos kaimyno bute kažkas buvo sujudinta ir dabar nuolatos sunkiasi vanduo. Iš pradžių - nedaug, o dabar jau bėga tiek, kad pradėjo kentėti ir apačioje gyvenantys žmonės", - pasakojo A. Laurinavičius.

Vilniečiui pikta dėl to, kad nė viena institucija, į kurią jis kreipėsi, negali jam niekuo padėti.

"Juk šiais laikais, kai tokie emigracijos mastai, be priežiūros paliekamas ne vienas butas. Supratau, kad nėra normaliai veikiančio mechanizmo, kaip civilizuotai pasielgti tokiais atvejais, jei be šeimininkų likusiame bute įvyksta avarija", - stebėjosi vyras.

Namą, kuriame yra minėtas butas, administruoja bendrovė "Paslaugos būstui". Jos vadybininkė Rasa Rimaitė sakė puikiai žinanti šią keblią situaciją. Pati jau ne kartą buvusi minėtame bute ir prašiusi policijos pagalbos, bet kol kas bergždžiai.

"Gavome iš policijos atsakymą, kad jie neturi duomenų, kur yra vyras, oficialiai gyvenantis šiame bute. Jis turi dukteris, bet ir jų buvimo vieta policijai nėra žinoma. Taigi - jokių galų", - apgailestavo R. Rimaitė.

Pasak jos, kaimynai kalba, kad jis išvažiuoja pas gimines į Ukrainą, o į Lietuvą grįžta tik kartą per metus, paprastai gegužę ar birželį, susimoka komunalinius mokesčius metams į priekį ir vėl dingsta.

"Man pačiam yra tekę matyti tą senolį. Maždaug 90 metų karo veteranas, visada pasidabinęs ordinais. Niekas iš kaimynų nežino, pas ką jis į Ukrainą važiuoja ir kaip jį rasti. O ką man daryti? Baisu tame bute ir šviesą įjungti, kad nevyktų trumpas jungimas. Jei taip ir toliau lauksime, vanduo pradės bėgti taip, kad teks visam namui vandenį atjungti", - pasakojo A. Laurinavičius.

"Paslaugų būstui" vadybininkė sakė matanti tik vieną išeitį - kreiptis į antstolius.

"Kol kas delsėme tai daryti, nes vis tikėjomės, kad gegužę ar birželį senolis grįš. Įspėjome ir buhalterę, kad ji informuotų, kai tik pamatys, kad jis susimokėjo mokesčius, taip pat ant jo buto durų informacinį lapelį priklijavome. Tačiau šiemet jis taip ir nepasirodė, o vanduo pradėjo sunktis dar labiau. Iš patirties žinau, kad kreipiantis į teismą, jog leistų įeiti į butą - ilga daina, gali leidimo laukti ir pusę metų. Lieka tikėtis antstolių pagalbos", - kalbėjo vadybininkė.

Pasak jos, prieš keletą metų antstoliai padėjo patekti į butą, kuriame buvo įvykusi rimta vandentiekio avarija, o šeimininkų nebuvo.

"Aš nemanau, kad dėl tokios situacijos kalti įstatymai. Jie yra geri, juk niekas nenorėtų, kad be jų sutikimo kažkas laužtųsi į butą. Tiesiog ši istorija parodo, kokie neatsakingi yra butų savininkai. Juk atrodo akivaizdu, kad gyvenant daugiabutyje ir išvykstant ilgesniam laikui būtina informuoti kaimynus, kur jūsų ieškoti, jei kas nutiktų", - mano R. Rimaitė.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder