Turgeliai užkrečia kolekcionavimo virusu

Turgeliai užkrečia kolekcionavimo virusu

Įvairiose Klaipėdos vietose daugiau nei metus vykę uostamiesčio kolekcininkų turgeliai rado naujus namus. Nuo kovo 7 dienos kiekvieną šeštadienį prisiliesti prie unikalių ir vertingų eksponatų kolekcininkai kvies mados ir verslo centre HERKAUS GALERIJA. 

Pasak "Herkaus galerijos" direktorės Aistės Valiūtės, pirmame mados ir verslo centro aukšte kolekcininkai eksponuos įvairiausias kolekcijas: vinilinių plokštelių, įvairių pasaulio šalių ir laikmečių monetas bei banknotus, pašto ženklus, senovines knygas, žurnalus, net senovinius ginklus.

Vienas šio turgelio dalyvių Šarūnas Toliušis sako, kad kolekcininkai kaskart stengiasi parodyti ką nors tokio, kad būtų įdomu tiek jaunam, tiek vyresniam žmogui.

"Žmonės domisi viskuo - žiūrinėja, čiupinėja, stebisi, visokių emocijų būna", - pasakodamas šypsojosi Š. Toliušis.

Ne vieną asmeninės tarpukario Lietuvos laikraščių, žurnalų ir knygų kolekcijos parodą Klaipėdoje surengęs pokalbininkas teigė, kad per tuos metus, kai vyksta tokie kolekcininkų turgeliai, jau susibūrė nemažas ratas klaipėdiečių, kurie nuolat užsuka, o apie 50 tokių nuolatinių lankytojų susidomėjo kolekcionavimu ir patys tuo pradėjo užsiimti.

Artėjant Valstybės atkūrimo dienai, Š. Toliušis sakė ketinantis eksponuoti ir nepriklausomos Lietuvos ištakas - Vasario 16-ąją primenančius leidinius.

"Įdomiausia, kad tai traukia ir jaunus žmones, kurie užduoda daug klausimų, domisi praeitimi. Kai kurie būna sukrėsti pamatę, kiek visko yra išsaugota", - sakė Š. Toliušis.

Laiko tėkmės nepaliestų unikalių eksponatų bus galima pamatyti bei įsigyti ne tik kolekcininkų turgelyje, bet ir "Herkaus galerijoje" veikiančiose parduotuvėse. Specializuota parduotuvė "Amfora" siūlo 1890-1990 metų garsių Europos gamintojų keramines, stiklo bei porceliano vazas, kurios yra itin populiarios tarp Vakarų Europos kolekcionierių. O parduotuvėje "ARTmanija dovanos" galima rasti unikalių ir originalių lietuvių menininkų rankų darbo gaminių, kurie ateityje taip pat gali tapti kolekcininkų trokštama preke.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder