Turgavietėse - mokesčių inspekcijos vizitai

Turgavietėse - mokesčių inspekcijos vizitai

Trečiadienį vienu metu Vakarų Lietuvos turgavietėse lankėsi Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) specialistai. Jų tikslas šįkart buvo konsultuoti prekeivius apie mokesčius ir paraginti žmones aktyviai dalyvauti Kvitų žaidime.

Pasak Klaipėdos apskrities VMI viršininko Audriaus Morkūno, šią savaitę Lietuvoje vyksta pilietinė akcija "Šioje šalyje nėra vietos šešėliui", kurios metu norima padėkoti žmonėms, kurie sąžininkai prekiauja, išduodami kvitus, pirkėjams, kurie reikalauja kvitų.

Pašnekovo teigimu, tyrimai rodo, kad šešėlis Lietuvoje per pastaruosius kelerius metus sumažėjo nuo 31 proc. iki 26 proc., taip pat efektyviau administruojami mokesčiai. Skaičiuojama, kad per pirmus keturis žaidimo mėnesius 1,3 mln. eurų pridėtinės vertės mokesčio buvo papildomai deklaruota vien viešojo maitinimo sektoriuje.

"Pastebime, kad ir gyventojų, ir verslo atstovų sąmoningumas didėja - ne tik dažniau paprašoma kvitų už įsigytas prekes ar paslaugas, bet ir patys prekybininkai primena apie tokią galimybę dalyvauti Kvitų žaidime bei laimėti prizus", - sakė A. Morkūnas.

Naujajame turguje su prekeiviais ir pirkėjais bendravusi Operatyvios kontrolės skyriaus vyriausioji specialistė Danutė Narmontienė sakė, kad ne tik pasakojo apie kvitų žaidimą, bet ir konsultavo pardavėjus kitomis aktualiomis temomis, pvz., apie prekių apskaitą.

"Žinoma, buvo tokių, kurie ir nenorėjo bendrauti, tačiau visuomet taip būna, kad kas neturi laiko, nenori, tie ir nebendrauja. Vis dėlto dauguma žmonių labai geranoriškai bendravo. Tik pasakojant apie Kvitų žaidimą ir užsiminus, kad registruoti reikia internete, dauguma pagyvenusių žmonių sako, kad nedalyvaus. Siūlėme surinktus kvitus atiduoti registruoti vaikams, anūkams", - kalbėjo D. Narmontienė.

VMI duomenimis, Kvitų žaidime gyventojai jau užregistravo daugiau nei 1,2 mln. kvitų, iš kurių beveik 250 tapo laimingais, o prizinis fondas jau siekia per 70 tūkst. eurų. Laimėjusiųjų Klaipėdos regione jau yra per 40.

Naujajame turguje dauguma prekeivių sakė girdėję apie žaidimą, bet pirkėjams tai buvo naujiena. Tiesa, buvo ir tokių, kurie juokavo, kad laimėti "Teleloto" tikimybė esą didesnė nei Kvitų žaidime. Viena turguje šviežia vištiena prekiavusi moteris sakė, kad vienas jos nuolatinis pirkėjas gyrėsi laimėjimu, tad laimėti tikrai įmanoma.

Informacija

Kvitų žaidimo laimėtojai Klaipėdos regione:
Klaipėdoje - 15
Klaipėdos r. - 3
Kretingos r. - 6
Palangoje - 4
Šilutės r. - 4
Šilalės r. - 1
Telšių r. - 5
Plungės r. - 5
Mažeikių r. - 3

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder