Turgaus rekonstrukciją tikisi pradėti vasarą

Turgaus rekonstrukciją tikisi pradėti vasarą

Jau parinktas rangovas, kuris turėtų atlikti numatytą uostamiesčio Naujojo turgaus rekonstrukciją. Jei per numatytą terminą niekas neapskųs konkurso baigties, birželio pradžioje ketinama pasirašyti sutartį ir statybos darbai prasidėtų dar šią vasarą. Tačiau dėl to turgus savo veiklos nenutrauks - žadama suderinti ir prekybą, ir statybas.

"Iš viso buvome gavę 9 pasiūlymus, konkurso nugalėtoju išrinkome pasiūliusį mažiausią kainą", - sakė Naujojo turgaus direktorius Viačeslavas Karmanovas.

Pagal rekonstrukcijos projektą planuojama per metus šią turgavietę paversti patrauklia vieta ne tik apsipirkti, bet ir praleisti laiką.

IŠSIPLĖS. Skaičiuojama, kad po rekonstrukcijos prekybos vietų Naujajame turguje padaugės trečdaliu.

"Planuojame pastatyti visiškai naują paviljoną, kuriame bus prekiaujama ne maisto produktais, taip pat bus atnaujinta pavėsinė, kurioje prekiaujama vaisiais, daržovėmis bei kitais maisto produktais. Bus įrengta ir pavėsinė prekiaujantiems daigais, sodinukais. Visi seni kioskai, dabar stovintys už žuvies paviljono, bus iškeldinti, vietoje jų atsiras naujas pasažas", - planais dalijosi V. Karmanovas.

Tradicinė turgaus aikštė matoma kaip erdvė, kurioje persipina prekybos vietos, rekreaciniai plotai, vaikų žaidimo aikštelė, renginių erdvė, želdynai, kavinės.

Taip pat planuojama rekonstruoti pėsčiųjų taką, o turgavietės simboliu ir puošmena turėtų tapti laikrodžio bokštas. Esą galbūt ilgainiui šis bokštas taps vieta, kur žmonėms bus patogu susitikti ar skirti pasimatymus.

Pagal sutartį rekonstrukciją planuojama atlikti per metus.

"Rekonstrukcijos metu neprireiks nutraukti prekybos, viskas suplanuota taip, kad statybininkai netrukdys prekybininkams ir pirkėjams", - žadėjo V. Karmanovas.

Anot jo, iš viso į turgaus rekonstrukciją planuojama investuoti apie 2 mln. eurų.

Skaičiuojama, kad po rekonstrukcijos prekybos vietų padaugės trečdaliu.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder