Trinyčius pakeis Malūnas?

Trinyčius pakeis Malūnas?

Klaipėdos savivaldybė sulaukė pasiūlymo atsisakyti dar vieno iš sovietmečio likusio pavadinimo. Vilniuje gyvenantis buvęs klaipėdietis ragina Trinyčių tvenkinį ir parką pavadinti gražesniu, senuoju pavadinimu - Malūno tvenkiniu ir parku.

Tokios idėjos sulaukusi Klaipėdos miesto žymių žmonių, istorinių datų, įvykių įamžinimo ir gatvių pavadinimų suteikimo komisija vienbalsiai pritarė, kad tai - gera mintis.

Teigiama, kad nuo XVI amžiaus šis vandens telkinys vadintas Malūno tvenkiniu. Esą minima, kad čia buvo Danės upės atšaka, o pastačius užtvanką susidarė tvenkinys, priešai kurį, Bangų g. ir Gluosnių skersgatvio kampe, yra senasis malūno pastatas.

"Dėl tos pačios priežasties būtina svarstyti ir Trinyčių parko pavadinimo prasmingumą - siūlytina pavadinti Malūno parku", - komisijai siūlė Vytautas Gocentas.

Istorikas Vygantas Vareikis teigė, kad sovietinės Trinyčių fabriko jau seniai nebėra, tad sugrąžinti seną pavadinimą būtų gražu. Kiti komisijos nariai pažymėjo, kad jokiuose oficialiuose dokumentuose neįteisintas "Trinyčių" tvenkinio pavadinimas. Jį sovietmečiu įprato naudoti žmonės.

Nors buvo suabejota, ar žmonių kalboje prigis naujasis pavadinimas, nuspręsta tokiai idėjai pritarti. Mat toks pavadinimas ne tik būtų gražesnis, jį taip pat būtų lengviau išversti į užsienio kalbas pristatant tvenkinio bei parko istoriją užsieniečiams. Ši idėja bus pristatyta miesto Tarybai, kuri ir nulems, ar Trinyčius pakeis Malūnas.

Komisijos nariams taip pat kilo idėja surinkti duomenis apie visų miesto parkų, skverų pavadinimus - sukurti savotišką registrą, kad nekiltų interpretacijų, kaip teisingai vadinti vieną ar kitą objektą.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder