Trinyčių parkui kurs naują veidą

Trinyčių parkui kurs naują veidą

Kitą savaitę klaipėdiečiams bus pristatytas Trinyčių (Malūno) parko teritorijos sutvarkymo projektinis pasiūlymas. Laimėtojas rinktas iš trijų konkurso dalyvių.

Vasario 23-iąją, ketvirtadienį, 17.30 val. "Kultūros fabrike" savo parengtą parko sutvarkymo projektą pristatys vilniečių UAB "Ademo grupė" ir MB "Pupa" atstovai.

Klaipėdos savivaldybė paskelbė, kad vykdant viešą pirkimą buvo gauti trijų teikėjų pasiūlymai, o viešai pristatomas laimėjusio teikėjo projektinis pasiūlymas, kuris ekonominio naudingumo vertinimo būdu surinko didžiausią balų skaičių.

Projektu siekiama sutvarkyti teritoriją kasdieniniam žmonių naudojimui bei pasyviam poilsiui. Planuojama, kad bus atnaujinti takai, sutvarkyti želdiniai, apšvietimas, įrengti suoliukai, šiukšliadėžės, pavėsinės, viešieji tualetai.

Techninėje projektavimo užduotyje buvo numatyta, kad parko infrastruktūroje galėtų atsirasti geriamojo vandens tiekimo kolonėlės, lauko treniruokliai, žaidimo aikštelės įvairaus amžiaus vaikams, pažintinis takas su gamtosauginio švietimo stendais, lesyklomis, inkilais. Taip pat turėtų būti tvarkomos ir tvenkinio krantinės, palei jas turėtų atsirasti medžio ar jo imitacijos pasivaikščiojimo takai.

Skelbiama, kad Trinyčių (Malūno) parko teritorijos sutvarkymo projekto vertė - per 1 mln. eurų, iš jų didžiąją dalį ketinama finansuoti Europos Sąjungos paramos lėšomis.

Paskelbus apie artėjantį pristatymą socialiniame tinkle, miestiečiai domėjosi, ar tvarkant parko teritoriją nenutrūks vandenslydžio parko veikla. Tačiau Savivaldybės atstovai patikino, kad jis nebus naikinamas, nes sutartis su paslaugų teikėju sudaryta 10 metų nuo 2015-ųjų birželio.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder