Traukinys stos ir Rimkuose

Traukinys stos ir Rimkuose

Galimybių pasiekti Klaipėdą išvengiant spūsčių ir tausojant aplinką bus daugiau – jau nuo gegužės 15 d. traukiniai Šilutė–Klaipėda stoja ir viename didžiausių pietrytinių rajonų – Rimkuose.

„Siekiame klaipėdiečiams sukurti galimybes saugiai ir patogiai keliauti aplinkai draugišku transportu ir taip mažinti taršą, paskatinti darnų judumą regione. Galvodami apie maršrutą Klaipėda–Šilutė stengiamės, kad žmonės uostamiestį pasiektų greičiau ir saugiau, nei važiuodami automobiliu, o traukinių tvarkaraščiai būtų patogūs dirbantiems bei į mokslus važiuojantiems keleiviams", - sako „Lietuvos geležinkelių" generalinio direktoriaus pavaduotojas, Keleivių vežimo direkcijos direktorius Linas Baužys.

Naujojo maršruto tvarkaraščiai yra puikiai pritaikyti prie dirbančiųjų poreikių. Rytinis traukinys iš Rimkų išvyksta 7.25 val., o Klaipėdos geležinkelio stotį pasiekia vos per 10 min. – 7.35 val. Dirbantys nuo 9 val. gali rinktis traukinį, iš Rimkų išvykstantį 8.21 val. Jis į Klaipėdą atvyksta 8.31 val. Važiuojantys iš darbo gali grįžti traukiniu, iš Klaipėdos geležinkelio stoties išvykstančiu 17.16 val. Viso per dieną iš Rimkų į Klaipėdą išvyksta penki traukiniai, tad patogų išvykimo laiką gali rasti tiek uostamiestyje dirbantys, tiek studijuojantys.

Savo kelionėms traukinį pasirinkę keleiviai išvengs spūsčių, bus užtikrinti kelionės saugumu, o transportui skiriamos išlaidos sumažės, lyginant su kelionėmis automobiliu. Vienkartinis traukinio bilietas Rimkai–Klaipėda nesiekia net euro. Keleiviai gali įsigyti ir terminuotus bilietus, su kuriais kelionės kainuos dar pigiau – perkant trims mėnesiams galima sutaupyti net iki 65 proc. nuo įprastos vienkartinio bilieto kainos.

Susipažinti su traukinių tvarkaraščiais bei įsigyti traukinio bilietus galima internetu www.traukiniobilietas.lt.

Maršruto Šilutė–Klaipėda traukiniai keliones pradėjo praėjusių metų spalį. Iki šiol jie stodavo trijose tarpinėse stotelėse: Priekulėje, Vilkyčiuose ir Kukoruose. Papildomas sustojimas Rimkuose nuo gegužės 15 d. padarytas įsiklausius į keleivių poreikius bei išsprendus infrastruktūros klausimus.

Maršruto Klaipėda–Šilutė traukiniai važiuoja vaizdingomis vietovėmis, tad tikimasi, kad vasarą šis maršrutas taps patrauklus atostogaujantiems klaipėdiečiams ir miesto svečiams.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder