„Transparency International“: Klaipėda skaidriausia

„Transparency International“: Klaipėda skaidriausia

Pasaulinės nevyriausybinės organizacijos, tiriančios įvairaus pobūdžio korupciją, „Transparency International“ Lietuvos skyrius (TILS) pateikė naujausią savivaldybių skaidrumo tyrimą. Analizuotos šių institucijų interneto svetainės bei vertintas veiklos skaidrumas.

Tyrimo duomenimis, Klaipėdos savivaldybė - skaidriausia tarp didžiųjų Lietuvos miestų. Iš 60-imties savivaldybių Klaipėda jame užėmė šeštąją vietą. Ant to paties laiptelio atsidūrė Kretingos bei Švenčionių rajonų savivaldybės.

„Nors tobulėti, žinoma, yra kur, norėčiau tyrimo rezultatais pasidžiaugti. Juk pralenkėme visus didžiuosius Lietuvos miestus. Be to, iš 19 vietos 2014 metais pakilome į 6 vietą. O skaičiai, mano galva, kalba patys už save. Juolab, kad tyrimą atlieka visame pasaulyje žinoma nevyriausybinė organizacija, kurios nešališkumu niekad nebuvo suabejota. Tariu jiems ačiū už atliekamą darbą“, – kalbėjo Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas.

Uostamiesčio savivaldybė daugiausia balų įvertinta tokiose srityse kaip viešųjų pirkimų, biudžeto ir jo vykdymo skaidrume. Pasak „Transparency International“ Lietuvos skyriaus atstovų, per pastaruosius ketverius metus mūsų šalies savivaldybės tapo skaidresnės. Lyginant su 2014 metais, savivaldybių skaidrumo vidurkis padidėjo nuo 56 iki 69 balų iš 100 galimų.

Savivaldybių interneto svetainių analizę TILS atliko 2018 m. spalio–gruodžio mėnesiais. Vertinimo rezultatai buvo siunčiami visoms savivaldybėms, joms sudaryta galimybė pradėti viešinti trūkstamą informaciją ir taip pakoreguoti savo įvertinimą. Atsižvelgiant į tai, duomenys uostamiesčio savivaldybės interneto svetainėje taip pat buvo papildyti.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder