Tikslinėje teritorijoje nori aikštelių keturkojams

Tikslinėje teritorijoje nori aikštelių keturkojams

Klaipėdos savivaldybė toliau ruošia planus tvarkyti tikslinę daugiabučių kiemų teritoriją centrinėje miesto dalyje. Darbus tikimasi pradėti jau kitų metų pavasarį, įrengiant vaikų žaidimo aikštelių, papildomų vietų automobiliams ir ne tik.

Vakar Savivaldybėje rangovai pristatė techninius sprendinius, kurių papildomos analizės buvo paprašyta. Tikslinė teritorija apims daugiabučių kiemus Taikos prospekte, Paryžiaus Komunos, Rumpiškės, ir Sausio 15-osios gatvėse.

"Buvo žiūrima ir analizuojama, kiek būtų galima įrengti papildomų vietų automobiliams kiemuose. Konkretaus skaičiaus pasakyti negalime, nes dar ne iki galo įvertinta želdynų situacija. Planas toks, kad teritorijose liktų ne mažiau nei 30 procentų žaliųjų plotų. Didesniuose kiemuose turi atsirasti ir vaikų žaidimo aikštelių", - "Vakarų ekspresui" sakė Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas.

Planuojama, kad didesnėse teritorijose galėtų atsirasti modernūs dviračių garažai. Rangovų taip pat paprašyta įvertinti šunų vedžiojimo aikštelių atsiradimo galimybę.

"Turime kalbėti apie subalansuotą plėtrą. Ten, kur yra galimybė įrengti vaikų žaidimo aikštelę, negalime įrengti automobilių stovėjimo aikštelės arba panaikinti žaliųjų plotų. Taip tikrai nebus", - teigė S. Budinas.

Projektą numatyta įgyvendinti per 2019-2020 metus. Techniniai sprendiniai turi būti patvirtinti iki kitų metų kovo 1 d. Po to eis viešas projekto svarstymas su visuomene ir rangos darbų konkurso paskelbimas.

 

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder