Tikrins tvarką šalia taromatų

Tikrins tvarką šalia taromatų

Regis, Klaipėdoje asocialūs asmenys įžūlėja. Jie ne tik kone kasdien būriuojasi šalia centrinėje miesto dalyje įsikūrusios parduotuvės "IKI" taromatų ar naršo čia esančiose šiukšliadėžėse, bet dar ir reikalauja atiduoti butelius.

Tokio skundo redakcija sulaukė iš netoliese dirbančios klaipėdietės, kuri bent kartą per savaitę į šį taromatą nuneša priduoti sukauptą jos ir kolegų tarą. Moteriai tapo nedrąsu ten eiti vienai, kadangi nuolat tenka susidurti su šalimais lūkuriuojančiais benamiais. Sykį vienas iš jų reikalavo atiduoti dalį butelių - esą "negi gaila".

Klaipėdos miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėja Kristina Vintilaitė stebėjosi - tokio skundo įstaiga dar nebuvo sulaukusi. Tačiau žadėjo atkreipti į tai dėmesį. Šiandien, anot jos, kaip tik bus vykdomas reidas, kurį kartu su policijos pareigūnais organizuoja Viešosios tvarkos skyrius.

"Reaguosime į visus pastaruoju metu gautus, tačiau dar neišnagrinėtus skundus, pasižymėsiu, jog reikia apsilankyti ir šalia didžiųjų prekybos centrų veikiančių taromatų, - patikino K. Vintilaitė. - Vis dėlto tvarka šiuo atveju turėtų pasirūpinti parduotuvių apsauga arba personalas, prižiūrintis taromatą. Manau, teks su jais pasikalbėti."

Šiandien nuo pietų iki 21 val. bus tikrinama skunduose pateikta informacija apie triukšmą, netinkamu metu mieste vykdant statybos darbus ar kitą ūkinę veiklą, kuri trikdo gyventojus. Tvarkdariai taip pat lankysis klaipėdiečių nurodytais adresais, kur esą dažnai vykdomi triukšmingi vakarėliai, girtaujama, vietose, kur gyventojai, vedžiodami savo augintinius, įprastai nesurenka jų ekskrementų.

"Prevenciniais tikslais apsilankysime ir Žvejų gatvėje, kuri pradeda kelti nerimą - gauname nemažai skundų dėl triukšmingo kavinių darbo. Jeigu reido metu taip pat bus trikdoma viešoji rimtis, fiksuosime pažeidimus ir į Viešosios tvarkos skyrių kviesime atsakingus asmenis prisiimti administracinę atsakomybę", - dėstė pašnekovė.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder