Tikisi baigti apkaltą per du posėdžius

Tikisi baigti apkaltą per du posėdžius

Lietuvos rusų sąjungos atstovo, Klaipėdos savivaldybės tarybos nario Viačeslavo Titovo apkaltos komisija ketvirtadienį sutarė baigti darbą per du posėdžius.

Uostamiesčio politikai nusprendė inicijuoti V. Titovui įgaliojimų netekimo procedūrą, kai šis melagingai apkaltino partizanų vadą Adolfą Ramanauską-Vanagą nekaltų civilių žudymu.

„Mes sutarėme, kad įvyks du posėdžiai, vienas rugpjūčio 10 dieną, kitas – rugpjūčio 24 dieną“, – BNS sakė komisijos pirmininkas, Klaipėdos vicemeras Artūras Šulcas.

Pasak jo, rugpjūčio 10 dieną į komisijos posėdį bus pakviestas pats V. Titovas.

„Iškilo klausimai, kodėl jis viešai skelbia faktus iš sovietinio okupacinio režimo instancijų sprendimų, tačiau visiškai nemini kitų institutų, tai yra Lietuvos Respublikos teisės aktų ir Lietuvos teismų sprendimų, kuriais visas tautos pasipriešinimas okupaciniam režimui buvo reabilituotas“, – kalbėjo politikas.

„Mus domina, ar jis sąmoningai šių dalykų nesako, ar nežino, nors šiuo atveju kalbame apie įstatymus, kurių nežinojimas neatleidžia nuo atsakomybės“, – pridūrė jis.

A. Šulcas tvirtino, kad išklausiusi V. Titovo apkaltos komisija aptars galimus savivaldybės tarybos sprendimų projektus, o antrajame posėdyje balsuos dėl išvadų.

Komisijai pateikus išvadą, taryba turėtų spręsti dėl kreipimosi į Lietuvos vyriausiąjį administracinį teismą su prašymu pateikti nuomonę dėl tarybos nario priesaikos sulaužymo.

Jeigu šis teismas pateikia išvadą, kad savivaldybės tarybos narys sulaužė priesaiką, dviejų trečdalių visų tarybos narių balsų dauguma priėmus sprendimą V. Titovas netektų įgaliojimų.

Prokuratūra dėl V. Titovo pasisakymų yra pradėjusi ikiteisminį tyrimą. Pats politikas sako, jog kalbėdamas apie A. Ramanauską-Vanagą rėmėsi sovietų teismo duomenimis.

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder