Terminalą statys visą parą

Terminalą statys visą parą

Antradienį vykusiame Suskystintųjų gamtinių dujų terminalo (SGD) statybos komisijos posėdyje rangovų paprašyta dirbti nepertraukiamai. Tokį prašymą pateikė projektą įgyvendinanti bendrovė "Klaipėdos nafta".

"Šio strategiškai svarbaus energetikos projekto įgyvendinimas artėja prie pabaigos, todėl reikia dar atidžiau laikytis numatyto grafiko, vertinti darbų kokybę ir užtikrinti patikimą išorinę bei vidinę apsaugą. Statybos procese negali būti menkiausios išlygos ar nenumatytos smulkmenos. Visa terminalo infrastruktūra turi veikti kaip darnus mechanizmas", - pažymėjo Klaipėdoje vykusiame komisijos posėdyje tradiciškai dalyvavęs Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius.

"Klaipėdos naftos" vadovas Rokas Masiulis informavo Vyriausybės vadovą apie krantinės statybos ir dujotiekio tiesimo darbus - montuojamas pagrindinę įrangą ir priešgaisrinės apsaugos ir kitas sistemas.

Ministras Pirmininkas taip pat buvo informuotas apie magistralinio dujotiekio atšakos Klaipėda-Kuršėnai pajėgumų didinimo darbų eigą ir terminalo apsaugos priemones. Posėdyje pažymėta, jog pagilinto uosto akvatorijoje vykdoma nuolatinė dugno sąnašų stebėsena, kad būtų sudarytos tinkamos sąlygos švartuotis laivui "Independence".

Praėjusį mėnesį buvo atliktas svarbus darbų etapas - įrengus gręžinio skylę po Vilhelmo kanalu buvo įtraukta dujotiekio atkarpa, toliau platinama gręžinio skylė baigiamosios jungties segmentui.

Komisijos posėdyje taip pat kalbėta apie statybos darbų spartą. „Klaipėdos nafta“, siekdama padidinti SGD terminalo statybos darbų našumą, paprašė rangovų dirbti visą parą. Mat taip bus apsisaugota nuo galimų trikdžių ar kliūčių, galinčių uždelsti statybą.

Rugpjūčio 21 d. bendrovė LITGAS su Norvegijos kompanija "Statoil" pasirašė suskystintųjų gamtinių dujų tiekimo sutartį. "Statoil" tieks terminalui būtinąjį produkcijos kiekį - po 540 mln. kubinių metrų gamtinių dujų per metus, kad terminalui dirbant minimaliu nepertraukiamu režimu būtų palaikomas stabilus technologinis procesas. Šis kiekis bus suvartojamas valstybės reguliuojamai elektros ir šilumos energijos gamybai Lietuvoje užtikrinti.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder