Terlių netrūksta ir Smiltynėje

Terlių netrūksta ir Smiltynėje

Valdininkams jau kurį laiką kovojant su terlionėmis ir miesto centre, ir vadinamuosiuose miegamuosiuose rajonuose, tokių "šedevrų", pasirodo, netrūksta ir kitapus marių esančioje Klaipėdos dalyje.

Po neseniai Smiltynėje vykusių varžybų "Gintarinė jūrmylė" redakciją pasiekė pasipiktinusio skaitytojo laiškas su nuotraukomis, kuriose - čia esančių pastatų nutepliotos sienos, taip pat "pašventinti" suoliukai ir šiukšliadėžė.

"Nieko nebijant net pasirašoma TB2 ir TEK ir MER, dauguma jų seniai identifikuoti ir mina teismų slenksčius. Ar tai bus valoma iš mokesčių mokėtojų pinigų?" - teiravosi klaipėdietis Eduardas.

Deja, bet Smiltynėje - ne vienas toks vadinamųjų tagerių pažymėtas pastatas. Be skaitytojo įamžino viešojo tualeto, kitas apdergtas pastatas priklauso Smiltynės jachtų uosteliui. Ir nors į teritoriją įeiti draudžia ženklas, panašu, niokotojams - tai nė motais.

Klaipėdos savivaldybės administracijos Statinių priežiūros poskyrio specialistai informavo, kad šis pastatas yra renovuojamas ir baigus darbus terlionių ant sienų turėtų nebelikti.

Savivaldybės administracijos Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Vilius Valys, kuriam buvo persiųstos skaitytojo padarytos nuotraukos, tikino, kad pagal gautą informaciją aišku, jog visi nuo vandalų nukentėję pastatai galimai priklauso Savivaldybei, tad gauta informacija kartu su nuotraukomis jau perduoti policijos pareigūnams, kurie ir bandys nustatyti, kas taip piktavališkai niokoja Smiltynėje esančių pastatų sienas.

V. Valys sakė, kad už pastatų niokojimą gresia arba įspėjimas, arba bauda iki 2 tūkst. litų, tačiau, jei nustatoma, jog padaryta didesnė žala, niokotojus baudžia teismas. Prisimindamas prieš keletą metų surastą jaunąjį tokių piešinių "dailininką", kuriam buvo vos dvylika metų, pokalbininkas sakė, kad už vaikų nutepliotas sienas baudžiami jų tėvai.

Tarnautojo įsitikinimu, dėl dažnai pravažiuojančių patrulių ar žmonių, kurie apie daromą nusikaltimą nedelsdami praneša teisėsaugai, dauguma terlių jau bijo "darbuotis" miesto centre. Todėl paišdykauti linkę "dailininkai" ieško vietos, kurioje mažas žmonių aktyvumas, o Smiltynėje rudenį jų tikrai ne per daug.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder