Teplionių valymas kainuoja visiems

Teplionių valymas kainuoja visiems

Už mieste apipieštų statinių nuvalymą moka ne tik daugiabučių namų gyventojai. Pinigines paploninti tenka kiekvienam iš mūsų, nors to ir nežinome.

Po "Vakarų ekspreso" publikacijos apie grafičius Galinio Pylimo gatvėje į redakciją kreipėsi klaipėdietis Gintautas Kuodis. Jis nurodė, jog senamiestyje, Karlskronos aikštėje, esanti transformatorinė nuterliota dažais, tačiau niekas jos nevalo.

Transformatorinės - populiarios

"Nors ir teigiama, kad Klaipėdos savivaldybės požiūris į terliones ant pastatų sienų nesikeičia, bet ir pačios terlionės nesikeičia. Man rodos, savivaldybė tik daug šneka. O gal kimba tik į privatininkus, o valstybinių statinių savininkų neliečia?" - klausė klaipėdietis.

Miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėja Kristina Vintilaitė tikino, jog bendrovei LESTO priklausančios apterliotos transformatorinės nėra naujiena.

"Situacija mieste leidžia teigti, kad didžioji dalis šiai bendrovei priklausančių transformatorinių ir kitų įrenginių yra apipaišyti grafičiais. Tad būtų neįtikima, kad šimtai, o gal net tūkstančiai tokių grafičių būtų nuvalyti vienu ypu", - teigė K. Vintilaitė.

Piešinių - galybė

"Grafičių turim šimtais", - vos išgirdęs, kuo domisi žurnalistai, atsiduso savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Vilius Valys.

"Galbūt reikia imti pavyzdį iš kitų valstybių, kurios taip pat kovoja su grafičiais. Gal pastatų fasadus daryti lengviau nusivalančius", - svarstė jis.

Pasak V. Valio, kiekvieną savaitę vyksta planiniai patikrinimai, kurių metu fiksuojami su grafičiais susiję pažeidimai. Šiuo metu kaip tik tikrinama senamiesčio zona - anksčiau buvo apžiūrimos šiaurinė ir centrinė miesto dalys, savo eilės laukia pietinė Klaipėda.

"Jei dar nebuvo tikrinta, vadinasi, LESTO be administracinio teisės pažeidimo protokolo dar nesusipranta, kad privalu grafičius nuo savo statinių, įrenginių nuvalyti", - konstatavo K. Vintilaitė.


Pasak jos, nors skyriaus specialistai dirba iš peties, darbas net neįpusėtas.

"Nebūtina laukti, kol ateis Viešosios tvarkos skyrius ir imsis atsakomybės taikymo veiksmų. Mažėjant terlionių mieste tikrai galėtumėme nuveikti naudingesnius darbus, už kuriuos mums būtų dėkingi miesto žmonės", - įsitikinusi K. Vintilaitė.

Darbuotojai nespėja

AB LESTO atstovas ryšiams su visuomene Ernestas Naprys informavo, jog Klaipėdos mieste yra apie 550 transformatorinių, apie 50 iš jų buvo perdažytos.

"Bendrovė visus įrenginius prižiūri planine tvarka. Jei gaunami pranešimai, reaguojama į juos. Žinoma, problema egzistuoja, LESTO stengiasi tvarkytis, bet žmonės paprasčiausiai nespėja visko sužiūrėti", - sakė E. Naprys.

Pasak jo, bendrovei gavus pranešimą apie nutepliotas įrenginių sienas, jos perdažomos per 1-2 mėnesius, bet kai kuriais atvejais, jei rašomas pareiškimas policijai, tai gali užtrukti ir ilgiau.

"Uždažymas kainuoja, o išlaidas jau tenka visiems vartotojams atlyginti", - pažymėjo E. Naprys.

Anot K. Vintilaitės, bendrovė dėl nenuvalytų piešinių jau yra bausta.

"Tai, kad LESTO yra bausta, faktas: administracinių teisės pažeidimų protokolai yra surašyti dėl Sportininkų, Danės gatvėse, Šilutės plente ir kitose miesto vietose grafičiais apipieštų įrenginių", - vardino Viešosios tvarkos skyriaus vedėja.

Skaičiai

Nuo pernai gegužės savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus specialistai dėl nenuvalytų grafičių surašė 51 protokolą.
Pagal pernai Tarybos patvirtintas naujas Statinių priežiūros taisykles piešinių nenuvaliusiems arba policijai apie tai nepranešusiems namų savininkams ar administratoriams gresia baudos iki 2 tūkst. litų.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder