Teismo sprendimas leis tvarkyti namą

Teismo sprendimas leis tvarkyti namą

Tvarkoma uostamiesčio Vytauto gatvė atvėrė dar vieną miesto skaudulį - tarp gyvenamojo namo Herkaus Manto g. 1 ir išdailinto "Viktorijos" viešbučio fasado įsiterpusį apleistą rausvo atspalvio pastatą. Paaiškėjo, kad ten esančios patalpos priklauso viešbučiui, tačiau dėl biurokratinių kliūčių žadėtus remonto darbus teko atidėti.

Daugelį praeivių stebino, kad naujam gyvenimui prikeliamas "Viktorijos" viešbučio kapitalinis remontas nepalietė iš Vytauto gatvės pusės stovinčio gabalėlio komplekso. Pasirodo, kad statinio verslininkai jo negalėjo remontuoti dėl to, jog jis yra ne viešbučio, o šalia esančio gyvenamojo namo dalis, nors ten esančios patalpos priklauso viešbutį norintiems atgaivinti verslininkams.

Bendrovė "Klaipėdos Viktorija", siekdama baigti remontą, nusprendė juridiškai atskirti sau priklausančias patalpas nuo gyvenamojo namo, tačiau šiuos planus sustabdė gyventojų pasyvumas - praėjusių metų pradžioje daugiabučio administratorius du kartus nesėkmingai bandė sukviesti žmones balsuoti dėl šio pasiūlymo. Be to, atsirado prieštaraujančių pastato "atjungimui", tad verslininkams neliko kitos išeities ir teko kreiptis į teismą.

"Viktorijos" savininkai minimą pastato gabalėlį įvardija kaip savarankišką objektą - su gyventojų užimta pastato dalimi jis neturi bendro naudojimo patalpų, yra atskiri šilumos gavėjai, atskirai veikia vandentiekio ir nuotekų sistemos, tarp jų net įrengtos priešgaisrinės pertvaros.

"Gyvenamojo namo dalis Nr. 2 yra neeksploatuojama, užkonservuota, numatoma daryti jos kapitalinį remontą", - pažymima Klaipėdos miesto apylinkės teismo nutartyje.

Išvardyti verslininkų argumentai bei didžiosios dalies gyventojų neprieštaravimas teismui leido patenkinti "Klaipėdos Viktorijos" prašymą, tad artimiausiu metu turėtų prasidėti pastato atskyrimo procedūros, o po to - ir kapitalinis patalpų remontas.

"Klaipėdos Viktorija" direktorė Daiva Paulauskienė pažymėjo, kad nereikėtų tikėtis išsyk sulėksiančių statybininkų.

"Iki rekonstrukcijos darbų dar reiks nueiti ilgą kelią - parengti projektą tai daliai, gauti statybos leidimą ir taip toliau", - sakė bendrovės vadovė ir tvirtino besidžiaugianti teigiamu teismo sprendimu.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder