Tautinių mažumų vaikams - festivalis pajūryje

Tautinių mažumų vaikams - festivalis pajūryje

Gegužės 27–29 d. Klaipėdoje vyks XV-asis Lietuvos tautinių mažumų neformaliojo ugdymo įstaigų festivalis, kuriame dalyvaus daugiau nei 280 tautinių mažumų vaikų iš visos Lietuvos. Tradiciniais tautiniais kostiumais pasipuošę tautinių mažumų vaikai žygiuos Klaipėdos miesto gatvėmis nuo Tautinių kultūrų centro iki centrinės aikštės, kur vyks pagrindinė festivalio programa. Vėliau festivalis ir edukaciniai užsiėmimai bus tęsiami mokinių poilsio stovykloje „Pasaka“, Giruliuose.

„Šis, jau tradiciniu tapęs tautinių mažumų vaikų festivalis, remiamas Tautinių mažumų departamento prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės ir kurį šiemet taip pat palaiko Klaipėdos miesto savivaldybė, yra svarbi tautinių mažumų integracijos į Lietuvos visuomenę priemonė. Renginio metu vaikai turės galimybę susipažinti vieni su kitais bei pristatyti savo kultūrą visuomenei. Festivalis ne tik parodo, kad tautinės mažumos yra neatsiejama Lietuvos visuomenės dalis, kuri praturtina ją savo kultūra ir tradicijomis bei atneša didelę naudą valstybei, ši šventė – laukiama galimybė tautinių bendruomenių vaikams iš įvairių Lietuvos kampelių susiburti keletui dienų, pasidalinti savo kūryba, mintimis ir idėjomis“, – sako Tautinių mažumų departamento prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės direktorė Vida Montvydaitė.

Šventėje dalyvaus Lietuvoje gyvenančių armėnų, azerbaidžaniečių, baltarusių, karaimų, kazachų, lenkų, totorių, romų, rusų, ukrainiečių, uzbekų, vokiečių ir žydų bendruomenių vaikai.

2011 m. visuotinio gyventojų surašymo duomenimis, Lietuvoje gyveno 480 tūkst. tautinėms mažumoms priklausančių gyventojų. Keturios didžiausios Lietuvos tautinės mažumos yra lenkai, rusai, baltarusiai ir ukrainiečiai, keturios mažiausios – moldavai, gruzinai, estai ir karaimai. Lietuvoje veikia 44 tautinių bendrijų sekmadieninės mokyklos, kurias lanko apie 1000 tautinių mažumų vaikų.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder