Talentingam klaipėdiečiui bus skirta jau trečioji "Švyturio" stipendija

Talentingam klaipėdiečiui bus skirta jau trečioji "Švyturio" stipendija

Bendrovė "Švyturys-Utenos alus", tęsdama "Švyturio Klaipėdos kilmės fondo" paramą jauniesiems Klaipėdos talentams, šiais metais vėl inicijuoja "Švyturio Klaipėdos ateities" stipendijos rinkimus.

Lietuvos verslo lyderis kviečia išrinkti jauną (18-35 m.) klaipėdietį ar klaipėdietę, kurie uostamiestyje įgyvendina savo visuomeninę, kultūrinę, sportinę ar meninę veiklą ir garsina Klaipėdos vardą. Stipendijos laureatui bus skiriama 4 000 eurų dydžio parama.

Kartu su dienraščiu "Vakarų ekspresas" bendrovė "Švyturys-Utenos alus" kviečia siūlyti aktyvius miesto bei rajonų bendruomenių narius, prisidedančius prie Klaipėdos gražinimo, iniciatyvius visuomenininkus, jaunuosius Klaipėdos menininkus, jaunus žmones, prisidedančius prie Klaipėdos jūrinio gyvenimo vystymo, naujų tradicijų kūrimo, jaunuosius uostamiesčio mokslininkus, perspektyvius sportininkus klaipėdiečius.

Paraiškas iki kovo 14 d. 12 val. pateikite nurodydami šią informaciją:

Kodėl būtent Jūsų siūlomas kandidatas yra vertas tapti "Švyturio Klaipėdos ateities" stipendijos laureatu?

Kokių pasiekimų ir nuopelnų turi kandidatas Lietuvos ir tarptautiniu mastu?

Kaip stipendija padėtų garsinant Klaipėdos vardą?

Kandidato amžius (18-35 m.) ir išsilavinimas.

Nuo kovo 15 d. iki kovo 29 d. 12 val. už pateiktas kandidatūras bus galima balsuoti "Vakarų ekspreso" interneto portale www.VE.lt. Aštuoni daugiausiai skaitytojų balsų sulaukę kandidatai bus pristatyti komisijai, sudarytai iš "Švyturio-Utenos alaus", Klaipėdos savivaldybės ir "Vakarų ekspreso" atstovų. Jie, atsižvelgę į klaipėdiečių palaikymą, nuspręs, kuris jaunasis talentas bus paskatintas "Švyturio Klaipėdos ateities" stipendija.

"Švyturio-Utenos alaus" parama Klaipėdai auga kasmet, o 2015 m. siekė 239 508 eurus - buvo 4 proc. didesnė nei prieš tai. Plėtodama "Švyturio Klaipėdos kilmės fondo" veiklą bendrovė pernai apdovanojo antrąjį "Švyturio Klaipėdos ateities" stipendijos laureatą - operos solistą Steponą Zonį. Šiemet ji tęsia tradiciją ir skiria 4 000 eurų dar vienam perspektyviam Klaipėdos talentui.

"Jauni ir talentingi žmonės kuria Klaipėdos ateitį ir garsina savo gimtojo miesto vardą prestižiniuose konkursuose, festivaliuose ir renginiuose. Padėti šiems jauniems talentams augti, siekti savo svajonių ir ambicijų laikome viso miesto pareiga. Džiaugiamės, kad jau formuojasi graži bendrovės "Švyturys-Utenos alus" tradicija prisidėti prie talentingų klaipėdiečių ateities kūrimo", - teigia Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

"Remti jaunus ir talentingus klaipėdiečius laikome vienu garbingiausių savo įsipareigojimų. Jau turime du puikius pavyzdžius - Adelę Daunoravičiūtę ir Steponą Zonį, kuriems "Švyturio Klaipėdos ateities" stipendija padėjo garsinti Klaipėdos vardą prestižiškiausiose pasaulio koncertų salėse ir festivaliuose. Todėl šiais metais tęsime tradiciją ir skirsime ją dar vienam perspektyviam klaipėdiečiui", - sako "Švyturio-Utenos alaus" generalinis direktorius Rolandas Viršilas.

Informacija

Kandidatūras su aprašymu, kodėl būtent šie klaipėdiečiai yra verti "Švyturio Klaipėdos ateities" stipendijos, galima siųsti el. paštu adresu [email protected] arba įprastu paštu "Vakarų ekspreso" redakcija, M. Mažvydo al. 3, Klaipėda. Taip pat savo siūlymus galite palikti "Vakarų ekspreso" Klientų aptarnavimo skyriuose M. Mažvydo al. ir prekybos bei pramogų centre "Akropolis" (Taikos pr. 61, Vokiečių al., prie centrinio įėjimo).

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder