"Švyturio Klaipėdos ateities" stipendija įteikta Steponiui Zoniui

"Švyturio Klaipėdos ateities" stipendija įteikta Steponiui Zoniui

Antradienį oficialios ceremonijos metu pagaliau paaiškėjo, kas šiemet iš jaunųjų uostamiesčio kūrėjų labiausiai vertas bendrovės "Švyturys - Utenos alus" įsteigtos stipendijos. Šiemet ji įteikta Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro solistui Steponui Zoniui.

"Tai didžiulis pripažinimas man, tikrai nesitikėjau būti šitaip įvertintas. Esu labai dėkingas visiems, kurie balsavo už mane", - maloniai tokiu įvertinimu buvo nustebintas S. Zonys.

Šiemet bendrovė "Švyturys - Utenos alus" stipendiją įteikia jau antrąjį kartą. Šiemet ji dar didesnė - siekianti net 4 000 eurų.

"Norime padėti jauniems žmonės augti. Norime išskirti ir paskatinti tuos, kurių dabarties darbai dar ilgai garsins Klaipėdą ateityje. Džiaugiamės kad stipendijai sulaukėme tiek daug aktyvių klaipėdiečių siūlymų. Tai reiškia, kad miestui tokia iniciatyva buvo svarbi. Jauniems kūrėjams, aktyviems žmonėms reikia postūmio, paramos", - sakė bendrovės "Švyturys - Utenos alus" generalinis direktorius Rolandas Viršilas.

Iš viso "Švyturio Klaipėdos ateities" stipendijai šiemet buvo pasiūlyti 25 iniciatyvūs visuomenininkai, jaunieji menininkai, mokslininkai, perspektyvūs sportininkai. Juos išrinko patys klaipėdiečiai, gausiai balsavę raštu bei dienraščio "Vakarų ekspresas" portale. Iš viso šiemet už kandindatus atiduota daugiau nei 40 tūkstančių balsų.

Galutinį lemiamą balsą, kam atiteks stipendija, iš klaipėdiečių išrinktų aštuonių finalininkų išrinko kompetetinga komisija, sudaryta iš "Švyturio-Utenos alaus", Klaipėdos savivaldybės ir dienraščio "Vakarų ekspresas" atstovų.

"Man smagiausia yra tai, kad ši graži tradicija išjudina procesą. Pamatome ir iškeliame į dienos šviesą tuos jaunus žmones, kurie turi didžiulį potencialą. Taip - stipendija gali suteikti sparnus, tačiau ir tie, kurie šiemet jos negavote, bet buvote pastebėti, nenuleiskite sparnų ir nepažabokite savo ambicijų. Už jus balsavo tiek daug žmonių, vadinasi jūs visi turite didžiulį potencialą kurti ir garsinti Klaipėdos vardą", - sveikindamas visus finalininkus kalbėjo Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Antrindamas informacinio stipendijos rėmėjo dienraščio "Vakarų ekspresas" vyr. redaktorius Gintaras Tomkus pasidžiaugė, kad Klaipėdoje yra tiek daug gabaus jaunimo bei yra tokių įmonių, kurios investuoja į ateitį.

"Tikiuosi, kad ir kitos įmonės užsikrės šiuo gražiu pavyzdžiu. Tradicinių "Vakarų ekspreso" rengiamų "Metų klaipėdiečių" rinkimo kategorija "Jaunasis talentas" kasmet patvirtina, jog uostamiestyje itin gausu talentingų jaunuolių, kurie verti tokio solidaus paskatinimo", - sakė G. Tomkus.

Pernai "Švyturio Klaipėdos ateities" stipendija stipendija atiteko jaunai gabiai pianistei Adelei Daunoravičiūtei, kuri šį vardą pateisino su kaupu.

Šių metų stipendijos laimėtojas S. Zonys gavęs laimėjimą atviravo, kad gautus pinigus investuos į konkursus.

"Norisi patenkinti ir savo ego ir garsinti Lietuvos vardą. Deja, norint dalyvauti konkursuose užsienio šalyse reikia nemažų investicijų. Ši stipendija - puiki paskata", - džiaugėsi S. Zonys.

Neliko neapdovanoti ir kiti finalininkai. Jiems iš uostamiesčio mero rankų įteikti diplomai, o "Vakarų ekspreso" vy. redaktorius kiekvienam dovanojo dienraščio prenumeratą ir knygą.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder