"Švyturio Klaipėdos ateities" stipendija – talentingai pianistei

"Švyturio Klaipėdos ateities" stipendija – talentingai pianistei

"Adele, jus trukdo Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas. Visų pirma leiskite pasveikinti su gimtadieniu. Be to, noriu pranešti, kad laimėjote "Švyturio" Klaipėdos ateities" stipendiją", - taip apie dar vieną pripažinimą šiandien sužinojo pianistė Adelė Daunoravičiūtė, dėl koncerto Rygoje negalėjusi dalyvauti miesto rotušėje vykusioje iškilmingoje ceremonijoje.

"O Dieve... O Jėzau... Na geras... Ačiū...", - tarstelėjo sutrikusi mergina, vakar šventusi 23-iąjį gimtadienį.

Ceremonijoje jai atstovavo mama Nijolė Daunoravičienė. Išgirdusi sprendimą, kad UAB "Švyturys-Utenos alus" įsteigta 12 tūkst. litų stipendija atiteks jos dukrai, N. Daunoravičienė negalėjo sulaikyti džiaugsmo ašarų ir pravirkdė vos ne visas šventėje dalyvavusias moteris.

Pokalbio su meru metu Adelė dėkojo savo mamai, didžiajai palaikytojai, savo mokytojams, "Švyturio" alaus daryklai už pasitikėjimą.

Stipendiją mergina žada skirti pasirengti kitiems muzikiniams konkursams. Jos planuose - koncertai Rusijoje, Anglijoje, o svajonėse - grojimas su orkestru.

Mergina kartu su kolege Kristina Budvytyte jau yra tapusi JAV konkurso "American Protege" laureate, turėjusi progą koncertuoti garsiojoje Niujorko salėje "Carnegie Hall". Profesorės Tatjanos Romaškinos auklėtinė su koncertine programa jau lankėsi Italijoje, Suomijoje, Australijoje, turėjo progą stažuotis pas tokius žinomus meistrus kaip prof. Petrą Geniušą, Zbignevą Ibelhauptą, Jurgą Karnavičių, prof. Aleksandrą Puliajevą.

Reikia saugoti rankas

N. Daunoravičienė pasakojo, kad baigusi 8 klases "Vyturio" mokykloje, kur buvo sustiprintas muzikos dėstymas, Adelė pasakė, jog tolesnis jos kelias bus susijęs būtent su muzika. Studijavo Klaipėdos Stasio Šimkaus konservatorijoje, o dabar mokosi Klaipėdos universiteto Menų fakultete pas profesorę Tatjaną Romaškiną, yra pirmo kurso magistrantė fortepionistė.

Nuo pirmo kurso ji pradėjo dirbti J. Karoso muzikos mokykloje akomponiatore.

"Žinau, kad muziko kelias labai sunkus, reikalaujantis daug darbo. Bet ji pati pasirinko. Dar kai buvo maža pastebėjau, kad mėlyna jos šlaunis. Paaiškino, jog žnaibydama save baudžia, kad neišmoksta greitai teksto. Ji sako, kad jeigu mokytųsi be galvos, galėtų groti ir 7-8 valandas, o su galva užtenka keturių valandų. Ji labai atsidavusi muzikai. Puola ir kitiems padėti, jeigu reikia sukurti kokį kūrinį, ji ir kuria", - pasakojo N. Daunoravičienė.

Mama palaiko Adelės pasirinkimą ir yra tarsi jos vadybininkė, suruošia drabužėlius koncertams. Žino, kad dukrai reikia saugoti rankas, tad neleidžia namie bulvių skusti, kad neįsipjautų.

Pralaimėjusių nebuvo

Pasak Klaipėdos mero, tai buvo išties demokratiški ir teisingi rinkimai, nes jaunuosius talentus rinko patys klaipėdiečiai.

Dvi savaites trukusiame balsavimo metu dienraščio "Vakarų ekspresas" skaitytojų ir portalo www.VE.lt lankytojai atidavė per 60 tūkst. balsų už daugiau 30 kandidatų - iniciatyvių visuomenininkų, jaunųjų menininkų, mokslininkų, perspektyvių sportininkų. Į finalą pateko 8, surinkę daugiausia balsų.

Kam atiteks stipendija, sprendė autoritetinga komisija - Klaipėdos meras, UAB "Švyturys-Utenos alus" generalinis direktorius Rolandas Viršilas ir dienraščio "Vakarų ekspresas" vyriausiasis redaktorius Gintaras Tomkus.

Beje, A. Daunoravičiūtė - pianistė, įvairių konkursų laureatė, surinko ir daugiausia "Vakarų ekspreso" skaitytojų balsų - 7 411.

Į finalą taip pat pateko Gintarė Valionytė - fleitininkė, įvairių konkursų dalyvė ir nugalėtoja; virvės traukimo komanda "Švyturys"; Gintarė Kareivaitė - įvairių renginių, akcijų organizatorė; Laurynas Lubys - talentingas ir perspektyvus ledo ritulio vartininkas; Indrė Razbadauskaitė - mergina, visuomeniniais pagrindais kelerius metus iš eilės organizuojanti vienintelį klaipėdietišką jau penkerius metus vykstantį Vakarų Lietuvoje jaunimo verslumą skatinantį konkursą "Užaugink verslo idėją"; Simona Šakinytė - aktorė, gyvūnų globos namų "Linksmosios pėdutės" steigėja ir Diana Maciūtė - tituluota karatė kiokušin sportininkė.

Anot mero, ši stipendija unikali tuo, jog yra susijusi su Klaipėdos ateitimi. Įvertinti jauni žmonės už jau paliktus pėdsakus jų nors ir netokiame ilgame gyvenimo kelyje. V. Grubliauskas palinkėjo visiems ir toliau garsinti Klaipėdos vardą savo darbais pasaulyje ir būti tikrais vienintelio uostamiesčio švyturiais. Be to, jis priminė, jog jiems tenka didžiulė atsakomybės našta, nes jais patikėjo didelis būrys klaipėdiečių.

Sveikindamas finalininkus R. Viršilas pabrėžė, kad darykla, kurios produkcija keliauja ne ik po visą Lietuvą, bet ir už jos ribų, niekada nepamirš savo šaknų ir visada liks ištikima klaipėdiečiams.

"Savo kolektyvui visada pabrėžiu, kad mes turime būti ne tik veidrodis, atspindintis, kas vyksta už lango, bet pabadykime būti priekyje. Mes organizuojame įvairius renginius. Renkame Metų klaipėdietį, šiame konkurse turime nominaciją "Jaunasis talentas" tad pastebėjome, kad mūsų mieste yra labai daug talentingų jaunų žmonių. Šiame konkurse pralaimėjusių nebuvo. Visi jie buvo pamatyti ir išgirsti", - sakė G. Tomkus.

Visi finalininkai apdovanoti diplomais, gėlėmis, "Vakarų ekspreso" žurnalistės Gražinos Juodytės knygos "Klaipėdos akvarelės" naujausia trečiąja dalimi ir dienraščio prenumerata.

Meras sveikina Adelę Daunoravičiūtę

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder