Šviesų festivalis

Šviesų festivalis užburs Klaipėdą (programa)

Klaipėdos šviesų festivalis jau rytoj užburs uostamiestį šviesos ir muzikos magija. Festivalio maršrutams susiplanuoti dalijamės renginio programa.

VASARIO 14-17 d.18.00-23.00 val.

1. ŠVIESOS IR MUZIKOS ŠOU „ŠIRDIS“  Turgaus g. (atkarpa nuo Teatro aikštės iki Turgaus ir Tiltų g. sankryžos)

200 metrų ilgio ažūrinių arkų tunelis, šviesos ir muzikos magija - tai pagrindinis jubiliejinio Klaipėdos šviesų festivalio projektas - „Širdis“, kurį pristato italų kompanija „MarianoLight“. Prieš metus festivalio žiūrovus pribloškusi „Šimtmečio vartų“ projektu, itališkos kultūros žavesį subtiliai perteikianti „MarianoLight“ - abejingų nepalieka. RGB šviesų ir specialios programinės įrangos dėka kuriami įspūdingi šviesų ir vaizdo efektai, stebins pagal garsiausių užsienio ir lietuvių kūrėjų muziką. Žaisdami su Luminarie formomis, projekto kūrėjai sprendžia vieną didžiausių geometrijos problemų - apskritimo „įkvadratinimą“. „MarianoLight“ didžiuojasi galėdami pristatyti problemos sprendimą - projektą „Širdis“ arba meilė - tam, ką darome, ir emocijas, kurias sukeliame Luminarie žiūrovams. ,,MarianoLight“ yra viena iš seniausių Italijos įmonių, kurios tradicijas nuo pat įsteigimo 1898 m. tęsia pati Marianų šeima. Už indėlį į Italijos kultūros puoselėjimą ir tradicijų saugojimą ,,MarianoLight“ yra apdovanoti specialiu Italijos prekybos rūmų ženklu.

2. ŠVIESŲ INSTALIACIJA „ATGAL Į ATEITĮ“ Karlskronos skveras

Ar pamenat laiko mašiną iš garsaus Holivudo filmo? LED technologijų dėka perkelsime jus į ateitį, praeitį, o gal grąžinsime į dabartį? Užėjus į laiko tunelį netikėti pojūčiai ir emocijos palies kiekvieną. Tik jūsų vaizduotė lems kaip toli nukeliausite... Projekto autorius - Janis Petersons ir „SIA Artistic“ (Latvija).

3. ŠVIESŲ INSTALIACIJA „CA PÉTILLE“ Danės upė

Virš Danės upės pakibusiuose žieduose ir jų mirgančiuose atspindžiuose - nuostabūs vaizdiniai. Apgaubti tamsos šviečiantys apskritimai atrodo lyg laisvai sklendžia ore. Galutinis kūrinio vaizdinys paliekamas žiūrovo fantazijai. Leiskite sau būti poetais! Pirmą kartą projektas pristatytas Amsterdamo šviesų festivalyje 2014- 2015 m. Géraud Périole kuria apšvietimą istoriniams pastatams, paminklams ir viešosioms erdvėms. Jis mėgsta derinti technines naujoves su meninėmis ir poetinėmis išraiškomis.

Projekto autorius - Géraud Périole (Prancūzija) PROJEKTĄ PRISTATO UAB „STEMMA GROUP“.

4. ŠVIESŲ PROJEKTAS „TRISPALVĖ ROTUŠĖ“  Danės g. 17.

Primindama Vasario 16-osios svarbą, Lietuvos vėliavos spalvomis nušvis Klaipėdos miesto rotušė.

Projekto rengėjas – Klaipėdos miesto savivaldybė.

5. ŠVIEČIANČIŲ SUOLELIŲ OAZĖ „SĖDĖTI SPALVOTAI“ Skveras prie skulptūros „Žvejys“ (Danės g.)

Prisėsti žiemą ant paprasto suoliuko yra drąsu, o prisėsti ant spalvoto – smagu. Jei su savimi turite karštos arbatos – ją gurkšnokite žvelgdami į Danės upės panoramą.

Projekto autorius – UAB „Gatvių apšvietimas“.

6. ŠVIESŲ INSTALIACIJA „MEDŪZA“ Danės skveras prie paminklo vieningai Lietuvai „Arka“

Medūzos - paslaptingi pasaulio vandenų „herojai“. Penkios vandenų viešnios - milžiniškos medūzos, sklęs virš mūsų galvų. Šie stebuklingi gyviai, subtiliai keičia spalvas, sukurdami paslaptingą ir kiek poetišką atmosferą, kupiną judesio ir šokio nakties danguje. Medūzų grakštumas ir lankstumas hipnotizuoja ir apgaubia ypatinga energetine galia, kuri traukia ir kviečia pasinerti į svajones. Pirmą kartą projektas pristatytas 2013 m. Lausanno šviesų festivalyje Šveicarijoje. „Paradedesign“ agentūra nuo 1999 m. kuria apšvietimą ir scenografiją įvairiems meno ir kultūros renginiams, kaip pvz. muziejų naktys ar šviesų festivaliai Prancūzijoje ir užsienyje. Agentūros dizaineriai kurdami šviesos objektus eksperimentuoja, derindami prapučiamus audinius ir vėjo efektus.

Projekto autorius - Ghislaine Coudert / paradedesign (Prancūzija).

7. INTERAKTYVI LAZERIŲ INSTALIACIJA „TINKLAS“ Danės skveras prie paminklo vieningai Lietuvai „Arka“.

Uostamiestyje tinklais gaudome ne tik žuvis, bet ir praeivių žvilgsnius, judesius, pokalbių nuotrupas, svajones... Netikite? Išbandykite patys - savo judesiais ir balsu įveiksminkite lazerius ir sukurkite grafinį piešinį.

Projekto autorius - Janis Petersons ir „SIA Artistic“ (Latvija.

8. INTERAKTYVI ŠVIESŲ INSTALIACIJA „TILTAS“ Biržos tiltas Jis - neatskiriama Klaipėdos senamiesčio dalis: įprastas, bet nepaprastas, nepastebimas, bet didingas. Šį kartą jis kviečia spalvotai. Projekto autorius - UAB „Gatvių apšvietimas“.

9. VAIZDO PROJEKCIJA „AKVARIUMAS“ Kūlių vartų g. 7.

Stéphane Masson savo karjerą pradėjo kaip teatro šviesų dizaineris. 2004 m. jis susidomėjo videomenu ir netrukus vaizdo instaliacijas ėmė eksponuoti viešosiose erdvėse. Dažniausiai menininką domina kasdieniai objektai, vėliau transformuojami į meninius sprendimus. Įprastiems motyvams tai suteikia magijos ir keisto šventiškumo. Būtent todėl, jo darbai itin mėgiami žiūrovų ir per pastaruosius 10 metų aplankė daugelį šviesų festivalių. Projektas pristatytas Lausanne vykusiame šviesų festivalyje (Šveicarija), La Novela (Prancūzija), Nuits Blanches Bruxelles (Belgija), Singapour Art Muséum (Singapūras), ktr.

Projekto autorius - Stéphane Masson (Prancūzija).

10. ŠVIESŲ INSTALIACIJA „ŠVYTURYS“ Kūlių vartų g. 7.

Uostamiesčio simbolis - švyturys, šiemet įsikurs naujame bokšte, o į dangų kylančiais šviesos spinduliai kvies atrasti kelią į ryškiausią miestą Lietuvoje.

Projekto autorius - UAB „Miau Muzika“.

11. ŠVIESŲ INSTALIACIJA „MAMA MIA“ Vidinis kiemelis tarp Jono g. 4 / Vežėjų g. 2.

Ar esate lankęsi Italijoje ? Be triukšmingų gatvės pokalbių, skanaus maisto ir nuostabios architektūros, ši šalis garsėja ir savo viešomis skalbinių kolekcijomis. Vieną tokių įkurdinome ir Klaipėdos gatvelėje. Ažūrinis rūbų mirgėjimas leis pajusti itališkos kultūros dvasią Klaipėdoje.

Projekto autoriai -Tautvydas Vidugiris, Tadas Daukšys, Karolis Pronckus.

12. ŠVIESŲ INSTALIACIJA „KIBIRŲ MIŠKAS“ Kurpių - Kalvių g. sankirta.

Atkartodami garsios dainos žodžius - „daug labai keistų dalykų atsimerkęs pamatai“, projekto autoriai kviečia pasivaikščioti neįprastame miške, kur krūmais ir medžiais virs paprastas buities atributasǥ Kas? Ateikite. Nustebsite.

Projekto autorius - Tadas Daukšys.

13. ŠVIESŲ INSTALIACIJA „VIEŠAS DIALOGAS. PO ŠVIESOMIS“ Dienovidžio skveras (Pasiuntinių ir Tomo gatvių sankirta) Baroti galerijos inicijuoto simpoziumo metu sukurtos ir Dienovidžio skvere apsigyvenusios skulptūros, festivalio metu pakeis savo apdarus ir leis naujomis akimis pažvelgti į kūrėjų darbus. Šviesos iliuzijos sujungs neįprastas materijas, o pažįstama erdvė ir skulptūros bus pristatytos žaismingomis interpretacijomis.

Projekto autorius - Mantas Petreikis.

14. ŠVIESŲ INSTALIACIJA „ŽAIDŽIAME ŠVIESAS“ Tiltų g. Tylius pastatus ir apsnūdusią Tiltų gatvę iš žiemos miego žadins spalvingos iliuminacijos. Projekto iniciatorius - VšĮ „Klaipėdos šventės“ / rengėjas - UAB „PRO DJ“.

15. VAIZDO PROJEKCIJA „PASLAPČIŲ VARTAI“ Tomo g. 7.

Klaipėdos senamiestyje, nurodytu adresu yra didelių durų arkiniai vartai. Nuo 2016 m. vartai yra tapę meno kūriniu - ant jų pradėti kalti, kabinti įvairūs panaudoti, nebereikalingi raktai. Kiekvienas raktas turi savo istoriją, savo gyvenimą, savo paslaptis. Tad paslaptys slypi ne už vartų, o gyvena juose. Festivalio metu vartų durys nušvis ir pakvies pažvelgti į kiemo vidų, kur žiūrovą pasitiks filmo-misterijos paslaptys...

Projekto autoriai - Augustinas Našlėnas ir Darius Vaičekauskas.

16. INTERAKTYVI VEIKSMO IR VAIZDO PROJEKCIJA „ŠVIESOS FOTO MAGIJA“ Skveras prie burlaivio „Meridianas“

Susikurkite netikėtą fotoportretą! Tą padarysite pasitelkę ilgo išlaikymo fotografiją ir erdvėje judančius skaitmeninius šviesos šaltinius. Norite būti apgaubti meilės simbolio širdies, o gal stovėti ant Žemės gaublio - jums neprireiks papildomų programėlių. Čia patys tapsite meno kūrėjais, o jūsų darbai bus demonstruojami šalia esančiame ekrane ir papuoš socialinio tinklo „Facebook“ paskyrą „Klaipėdos šviesų festivalis“.

Projekto autoriai - Rimantas Navickas, „RGB pictures“ ir Joranas Bružinskas, Klaipėdos paslaugų ir verslo mokykla.

17. INTERAKTYVI EKSPOZICIJA „VILKIKAS KITAIP“ Teatro g. ir Sukilėlių g. sankirta.

Fotografija - lyg akimirka. Turėk ją - nepamirštamą! Festivalio metu, kelioms valandoms (19:00-22:00) kviečiame visus įsiamžinti spalvingai, jaukiai ir šventiškai įkurtoje „Vlantanos“ vilkiko priekaboje. Turėkite pakrautus mobiliuosius telefonus ir gražiausias šypsenas, mielieji! Garantuojame, kad šis vilkikas bus ryškiausias Klaipėdos senamiesčio istorijoje.

Projekto rengėjas - transporto ir logistikos kompanija „VLANTANA“.

18. ŠVIESŲ INSTALIACIJA „ĮSIMYLĖJĘS KATINAS“ Kalvių ir Pasiuntinių g. sankirta Legendinis senamiesčio katinas ir vėl tradiciškai pasakos savo istoriją, tik šįkart - meilės. Ar turite slaptų svajonių, kurias patikėtum senamiesčio katinui?

Projekto rengėjas - saugos tarnyba „Argus“.

19. ŠVIESŲ INSTALIACIJA „BOKŠTAS“ Kepėjų, Jono ir Pasiuntinių g. sankirta

1990 m. garsaus skulptoriaus Algirdo Boso sukurta ir pastatyta skulptūra simbolizuoja Klaipėdos miestiečius ir jų kasdienį gyvenimą Klaipėdoje. Kiekviena „Bokšto“ siena skirta kitam laikmečiui. „Bokštas“ - vaizduojamas tarsi namas, kuriame galima pažinti miestiečių, gyvenusių skirtingose epochose, kasdienius rūpesčius, džiaugsmus bei istoriją.

Projekto iniciatorius - VšĮ „Klaipėdos šventės“ / rengėjas - UAB „MIAU MUZIKA“.

20. ŠVIESOS OBJEKTŲ SERIJA „#SELFIE“ Įvairiose senamiesčio vietose.

Netikėtose senamiesčio erdvėse pabirusios šviečiančios raidės skelbs jubiliejinio šviesų festivalio žinutę, o lankytojus kvies įsiamžinti populiariu asmenukės formatu.

Projekto rengėjas - dekoracijos.lt.

21. EKSPOZICIJA „PASIVAIKŠČIOJIMAS PO JERUZALĘ“ Buvusi Šv. Jono bažnyčios vietoje (Turgaus g. 21) .

Išskirtinis klaipėdietės Aidos Raimondos Pečeliūnienės projektas - lėlių paroda „Pasivaikščiojimas po Jeruzalę“ - tai unikali kelionė laiku, šuolis daugiau nei 2000 metų atgal ir galimybė pažinti vieną paslaptingiausių pasaulio vietų.

Projekto iniciatorius - VšĮ „Klaipėdos šventės“ / autorius Aida Raimonda Pečeliūnienė.

22. INTERAKTYVI INSTALIACIJA „STIKLO MIRAŽAI“ Šachmatų aikštelė, Kurpių ir Mėsininkų g. sankirta

Interaktyvi instaliacija kviečia žiūrovą prieiti ir tapti instaliacijos dalimi. Santykis tarp žiūrovo ir jo atspindžio instaliacijoj atspindi glaudų ryšį tarp mūsų ir mus supančios aplinkos.

Projekto autorius - Marius Bumbulis.

23. ŠVIESŲ INSTALIACIJA „ŽVAIGŽDĖTA VERTIKALĖ“ Danės g. 8.

Įprastas kaminas nakties tamsoje atgyja... Tūkstančiai žaižaruojančių švieselių iš tolo rodo kelią festivalio lankytojams.

Projekto rengėjas - AB „Klaipėdos energija“.

24. ŠVIESŲ INSTALIACIJA „MĖLYNOJI VAKARIENĖ“ „Kavos architektai“ (H. Manto g. 9).

Kavinės languose įsikurs puošni instaliacija. Miestiečiams ji primins miesto gimtadienio tradicija tampančią „Mėlynąją vakarienę“. Didelius ir mažus miesto gyventojus rugpjūčio 1-ąją suburianti vakarienė po atviru dangumi žiemos vakarą atgims kaip vasara įtvinkęs sapnas, kaip brangus prisiminimas ir kaip pažadas. Mėlyna spalva jau nebėra tik dangaus platybių ir giedros vasaros jūros spalva - tai miesto bendruomenės kodas.

Projekto autoriai - VšĮ “Mėlynoji vakarienė“ ir „Kavos architektai“.

25. ŠVIESŲ INSTALIACIJOS „ŠVIESŲ ALĖJA“ Mažvydo alėja.

Ilgamečiai festivalio partneriai pristato šviečiančių objektų kolekciją, kuri netikėtai transformuos Mažvydo alėją.

Projekto autorius - Klaipėdos Eduardo Balsio menų gimnazijos mokytojai ir moksleiviai.

26. AKCIJA „APSIŠVIESK MAŽVYDO ALĖJOJE“ Mažvydo alėja.

Mažvydo alėja - nauja festivalio erdvė, transformuojama alėjos bendruomenės dėka į patrauklią ir šviečiančią erdvę. „MiamMiam / maistas iš Prancūzijos“ (H.Manto g. 9) siūlys paragauti populiariausių ir įdomiausių prancūziškų produktų bei išgirsti jų istorijas. „Namai be gliuteno“ (M. Mažvydo al. 3) kvies lankytojus degustuoti sveikus, čia pat kepyklėlėje ruošiamus kepinius, taip pat išgirsti naudingos informacijos apie begliuteninę mitybą. 5 „Žalias“ baras / kepyklėlė „Pas Betą“ (M.Mažvydo al. 6) siūlys degustuoti vietoj gaminamus produktus ir pasakos apie sveikos mitybos naudą. „Kavos ir arbatos namai“ (Šaulių g. 8) lauks lankytojų su kvapnios neragautos arbatos puodeliu. Mados dizaino parduotuvė ir edukacijos erdvė „HOP&SHOP“ (H. Manto 8) ekrane rodys naujausių mados kolekcijų įrašus, vaišins šildančiu gėrimu ir pažindins lankytojus su Lietuvos bei Latvijos mados dizaino produktais.

Projekto rengėjai - Mažvydo alėjos verslininkai.

27. EKSPOZICIJA „KLAIPĖDOS ŠVIESŲ FESTIVALIS“ „Old Town Brasserie“ (Žvejų g. 4).

Kavinės languose pristatoma Vilniaus dailės akademijos Klaipėdos fakulteto grafinio dizaino studentų plakatų „Klaipėdos šviesų festivalis“ ekspozicija. Ateikite ir išrinkite savo favoritą, kuris taps 6-ojo festivalio plakatu. Už mylimiausią balsuokite „Facebook“ paskyroje „Klaipėdos šviesų festivalis“.

Projekto rengėjas - Vilniaus dailės akademijos Klaipėdos fakultetas.

28. SKONIŲ AIKŠTĖ Teatro a.

Miesto širdyje - Teatro aikštėje, išbarstėme šviečiančius stalelius, kur jūsų laukia karšta arbata bei įvairūs skanumynai. Ateikite pasišildyti tiek kūnus, tiek ir sielas... kviečiame.

Projekto autorius - VšĮ „Klaipėdos šventės“.

29. ŠVIEČIANČIOS SENAMIESČIO KAVINĖS

Netikėtais šviečiančiais sprendimais interjere ir languose šiemet stebins kavos namai „Max Coffee“ (Turgaus g. 11) ir kavinė „Baltos lėkštės“ (Turgaus g. 10), o kavinės „Senoji Hansa“ (Kurpių g. 1) lauko terasa pasidabins lazerių šviesomis. Šviesos pėdsakus ant langų, stogo ir net sienų paliks ir kavinės „Storas Katinas“ (Žvejų g. 21) simbolis.

Projekto rengėjai - Klaipėdos senamiesčio verslininkai.

30. INSTALIACIJA „ŠVIESOS TILTAS“ Kavinė „10 Tiltų“ (Turgaus g. 19)

Žinomo Klaipėdos šviesų menininko instaliacija: kas bendro tarp tilto ir kavos puodelio?

Projekto autorius - Linas Kutavičius.

31. FOTOGRAFIJOS KONKURSAS „FOTOGRAFUOJU KLAIPĖDOS ŠVIESŲ FESTIVALĮ“

Renginio organizatorius VšĮ „Klaipėdos šventės“ kviečia ne tik lankyti festivalio projektus, bet ir juos fotografuoti. Gražiausias nuotraukas siųskite el. paštu [email protected] Visos gautos nuotraukos papuoš socialinio tinklo „Facebook“ paskyrą „Klaipedos šviesų festivalis“. Nuotraukų lauksime iki vasario 20 d. Būk ryškus!

LAIKINI PROJEKTAI

VASARIO 14 D. (KETVIRTADIENIS) 19.00 val. JUNGTINĖS KLAIPĖDOS MENININKŲ PARODOS „KVADRATINĖ ŠAKNIS IŠ 13 HORIZONTO“ ATIDARYMAS KKKC Parodų rūmai (Didžioji Vandens g. 2)

Grupė klaipėdiečių menininkų mėnesį rezidavo Islandijoje. Akistatoje su savimi, laukine gamta, laiku, šviesa ir tamsa jie siekė konceptualiomis meninėmis priemonėmis holistiškai perteikti darnaus žmogaus ir visuomenės gyvenimo bei jo pilnatvės idėją. Ledo ir ugnikalnių žemės kūrybinių tyrinėjimų rezultatai atidaromoje parodoje.

Projekto kuratorius - Klaipėdos kultūrų komunikacijų centras.

VASARIO 15 D. (PENKTADIENIS) ŠVIEČIANČIŲ AUGINTINIŲ EISENA „IR NIEKADA MUMS MEILĖS NEBUS PER DAUG“


20.00 val. startas - Meridiano skvere Šviesų festivalį vainikuokime jau tradiciniu šviečiančiu augintinių paradu! Visi gyvūnų mylėtojai kviečiami puošti keturkojus šviečiančiais pasaitėliais ir lemputėmis bei aktyviai dalyvauti naktiniame parade, kurio metu keturkojai žygiuos nuo Meridiano skvero aplink Danės upę. Vakarą vainikuos karaliaus ir karalienės rinkimai. Daugiau apie eiseną ir registraciją www.sviesufestivalis.lt.

Projekto rengėjai - VšĮ „Linksmosios pėdutės“ ir Karolis Pronckus.

MENINĖ JUDESIO INSTALIACIJA „GONDOLOS KLAIPĖDOS GATVĖSE“

Dešimtmetį mininčio Klaipėdos vaikų laisvalaikio centro šiuolaikinio šokio būrelio „Jazz up“ mokiniai specialiai Klaipėdos šviesų festivaliui dovanoja migruojančią meninę akciją, kurios metu Klaipėdos senamiesčio gatvėmis irsis šviečiančios gondolos. Maršrutas: Karslkronos aikštė - krantinė palei Danės upę - Biržos tiltas - krantinė palei Danės upę ties Meridianu - Žvejų gatvė - Karslkronos aikštė Laikas: 18.00, 18.30, 19.00 val.

Projekto autorius - Klaipėdos vaikų laisvalaikio centro šiuolaikinio šokio būrelis „Jazz up“.

VASARIO 16 D. (ŠEŠTADIENIS) LIETUVĄ MYLINČIOS SPALVOS Aikštelė prie Biržos tilto ir buvusio kino teatro „Baltija“ (Žvejų g.) Tradicinę žvakelių įžiebimo akciją - meilės Lietuvai simbolį - Klaipėdos šviesų festivalio svečiams dovanoja maltiečiai. Žvakelės pradedamos degti 18.00 val.

Projekto rengėjas - Maltos ordino pagalbos tarnyba.

MENINĖ JUDESIO INSTALIACIJA „GONDOLOS KLAIPĖDOS GATVĖSE“ Maršrutas: Karslkronos aikštė - krantinė palei Danės upę - Biržos tiltas - krantinė palei Danės upę ties Meridianu - Žvejų gatvė - Karslkronos aikštė Laikas: 18.00, 18.30, 19.00 val. Projekto autorius - Klaipėdos vaikų laisvalaikio centro šiuolaikinio šokio būrelis „Jazz up“.

SPECIALUS PROJEKTAS NERINGOJE ŠVYTINČIŲ SAKMIŲ KALNAS Raganų kalnas, Juodkrantė

Legendų ir neįtikėtinų istorijų kupina Klaipėdos sesuo Neringa mintis ir žvilgsnius kvies nukreipti į magišką vietą - Raganų kalną. Keliaujančios Klaipėdos šviesų festivalio šviesos prakalbins Juodkrantėje gyvenančias mitologines būtybes. Festivalio dienomis sakmes čia pasakos velniai ir raganos, o pamirštą šios vietos istoriją primins sugrįžusios praeities dvasios, nes tik jos pamena, kad kadais ši vieta vadinta Ievos kalnu, garsėjusiu gražiausiais Europoje takais bei atsiveriančia panorama. Būtent šiais metais sukanka keturiasdešimt metų nuo tada, kuomet Raganų kalne apsigyveno pirmosios medinės skulptūros, šiandien lankomos keliautojų iš viso pasaulio. Ekspozicijos idėją tuomet inspiravo siekis atgaivinti miško parko su pasivaikščiojimo takais atmosferą, kuri buvo svarbi formuojant Juodkrantės kurortą XIX amžiaus antroje pusėje. Kiekvienas Raganų kalne esantis personažas pasakoja savas fantastines istorijas - sakmes, kurias šviesų pagalba nušvies Vilniaus dailės akademijos Telšių fakulteto studentai. O klaipėdiečiams jau žinomas suomių menininkas Aleksander Reichstein Raganų kalne apgyvendins šviečiančias instaliacijos „Jie buvo čia“ skulptūras, kurios simbolizuos XIX amžiuje čia klajojusius vasarotojus. Autorius teigia, kad anksčiau gyvenę žmonės neišnyksta be pėdsakų: jie esti tol, kol juos prisimename ir įsivaizduojame. Projekto iniciatorius - VšĮ „Klaipėdos šventės“ ir Neringos miesto savivaldybė / rengėjai - BĮ Neringos muziejai / autoriai - VDA Telšių fakultetas ir Alexander Reichstein (Suomija) Ekskursijos (kaina 1 asmeniui - 2 EUR), būtina išankstinė registracija tel. +370 469 51211, el. paštas [email protected] Susitikimo vieta: prie įėjimo į Raganų kalną Vasario 14 d. (ketvirtadienis) 20.00 val. “Kodėl raganos čia nebijo šviesos?” (ekskursiją veda Arūnas Balna) Vasario 15 d. (penktadienis) 20.00 val. “Kaip Juodkrantė prisišaukė raganas” (ekskursiją veda Gražina Žemaitienė) / 21.00 val. “Kodėl raganos čia nebijo šviesos?” (ekskursiją veda Arūnas Balna) Vasario 16 d. (šeštadienis) 20.00 val. “Kaip Eduardas Stellmacheris Raganų kalną kūrė” (ekskursiją veda Aušra Feser) 21.00 val. “Kodėl raganos čia nebijo šviesos?” (ekskursiją veda Arūnas Balna) 22.00 val. “Kaip Juodkrantė prisišaukė raganas” (ekskursiją veda Gražina Žemaitienė) Vasario 17 d. (sekmadienis) 19.00 val. “Kaip Eduardas Stellmacheris raganų kalną kūrė” (ekskursiją veda Aušra Feser) 20.00 val. “Kodėl raganos čia nebijo šviesos?” (ekskursiją veda Arūnas Balna) .

Nemokamas transportas vasario 15-16 d.

Nemokamų keltų grafikas Iš Klaipėdos: 19.00, 20.00, 21.00 (Senoji perkėla) Iš Smiltynės: 20.15, 21.15 (Senoji perkėla) / 22.20, 23.20 (Naujoji perkėla) Nemokamų autobusų grafikas Iš Smiltynės (Senoji perkėla) į Juodkrantę: 19.10, 20.10, 21.10 Iš Juodkrantės (Raganų kalno stotelė) į Smiltynę: 19.40, 20.40 (į Senąją perkėlą) / 21.40, 22.40 (į Naująją perkėlą)

Nemokamas autobusas, vykstantiems iš Nidos: 18.00, 20.00 / iš Juodkrantės į Nidą: 20.00, 21.35.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder