Švęsti Vasario 16-ąją kvies renginių gausa

Švęsti Vasario 16-ąją kvies renginių gausa

Artėjant Lietuvos valstybės atkūrimo dienai jau sudėliota gausi viešų renginių programa. Kaip ir kasmet, visi jie bus nemokami, išskyrus didįjį koncertą "Švyturio" arenoje.

Klaipėdos savivaldybės administracijos Kultūros skyriaus vedėjas Narūnas Lendraitis sakė, kad programa buvo papildyta naujais atspalviais. Į pasiruošimą buvo įtrauktos ugdymo įstaigos, tautinės mažumos, dėmesys skiriamas negalią turintiems asmenims.

Bendruomenės namuose Debreceno g. 48 vasario 15 d. 15 val. vyks Lietuvos ir Latvijos mėgėjų meno kolektyvų koncertas "Dainų ir šokių pynė Lietuvai", o vasario 18 d. 15 val. - literatūrinis konkursas-vakaras "Tėvynė - tai mes visi".

Vasario 16-ąją, ketvirtadienį, renginius pradės 10.30 val. Marijos Taikos Karalienės bažnyčioje vyksiančios šv. Mišios. 11.40 val. nuo bažnyčios eisena patrauks į Atgimimo aikštę. Čia jau nuo 11 val. specialiame LED ekrane bus rodomas šventinis kultūros centro Žvejų rūmų inicijuotos akcijos metu sukurtas vaizdo sveikinimas Lietuvai ir Klaipėdai. Miesto ugdymo įstaigų auklėtinių sveikinimuose įamžinti keli tūkstančiai vaikų, paauglių ir jaunuolių - nuo darželinukų iki Stasio Šimkaus konservatorijos studentų, filmavimuose dalyvavo ir negalią turintys moksleiviai, Klaipėdos armėnų ir ukrainiečių bendruomenių atstovai. Vidurdienį aikštėje vyks tradicinė iškilminga rikiuotė ir Lietuvos valstybės vėliavos pakėlimas. Renginio metu bus įteiktas ir mero apdovanojimas už reikšmingiausią metų darbą. Po to planuojamas vadinamasis "flešmobas" "Geltona. Žalia. Raudona".

Pirmą kartą šventės turinį galės geriau pajausti klausos negalią turintys žmonės. Bendradarbiaujant su Klaipėdos apskrities gestų kalbos vertėjų centru ir Klaipėdos kurčiųjų reabilitacijos centru visas renginys bus verčiamas į gestų kalbą. Vertėją bus galima stebėti LED ekrane.

Tame pačiame ekrane Atgimimo aikštėje iki 16 val. bus rodoma archyvinė istorinė medžiaga bei muzikiniai patriotinės tematikos vaizdo klipai.

13 val. startuos trys renginiai. Klaipėdos universiteto Menų akademijos koncertų salėje vyks vaikų ir jaunimo kolektyvų koncertas "Mūsų vaikai - Tėvynei Lietuvai", kuriame dalyvaus jaunieji šalies bei tarptautinių konkursų laureatai. Mažosios Lietuvos istorijos muziejus tuo metu pakvies į renginį "Kelionė laiku su knyga". Bus atidaroma ekspozicija "Mažosios Lietuvos ir Klaipėdos krašto knyga" bei pristatoma kartu su Klaipėdos universiteto išleista knyga "Lietuvos vėliavą iškėlus", kurioje pasakojama apie Žemės banko Klaipėdos skyriaus direktoriaus Petro Šerno šeimos gyvenimo kelią. O sporto rūmuose S. Dariaus ir S. Girėno g. 10 vyks tradicinis tarptautinis rankų lenkimo turnyras.

17 val. "Švyturio" arenoje prasidės Andriaus Mamontovo koncertas. Tai vienintelis mokamas renginys - bilietai už simbolinę 2,5 Eur kainą "Bilietai.LT" kasose bus pradėti platinti nuo vasario 3~d. 10 val. Šiemet koncertą galės stebėti daugiau norinčiųjų nei ankstesniais metais (apie 7 000 žiūrovų), nes arenos parteryje nebus sėdimų vietų.

Vasario 16 d. startuos ir Klaipėdos šviesų festivalis, prasidėsiantis 18 val. Turgaus g.

Šiemet Vasario 16-osios renginių Klaipėdoje biudžetas siekia 50 tūkst. eurų. Po 20 tūkst. eurų tam skyrė Savivaldybė ir Kultūros ministerija, 10 tūkst. pridėjo Žvejų rūmai.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder