Šventinius savaitgalius užbaigė blynai ir kisielius

Šventinius savaitgalius užbaigė blynai ir kisielius

Sekmadienį Teatro aikštėje prie miesto Kalėdų eglės finišavo šventinių savaitgalių renginiai. Kadangi šeštadienį turėjusiai vykti Kisieliaus šventei sutrukdė lietus, sekmadienį vyko dviguba – kisieliaus ir keptų obuolių šventė.

Klaipėdiečius 16 valandą aikštėje sutiko nuotaikingi personažai Zuikis, Medžiotojas, Obuolys, Meduolis ir Blynas, kvietę nestovėti vietoje, pašokti, o vėliau - užkąsti čia pat kepamų blynų ir paragauti kisieliaus.

„Čirvinius“ ir įprastus blynus pagal senąsias kepimo technologijas krosnyse Teatro aikštėje kepė Veiviržėnų bendruomenės blynų kepėjai. Prie karštų blynų buvo siūloma ir naminės obuolių košės. Užkandę blynų, klaipėdiečiai rikiavosi eilėje prie kisieliaus ir pyragaičių, susirinkusiuosius buvo žadėta vaišinti ir keptais obuoliais.

Įvairiais gardėsiais šventės dalyvius viliojo ir prekeiviai, įsikūrę Kalėdų nameliuose. Pabendrauti ir kartu nusifotografuoti klaipėdiečius kvietė Klaipėdos dramos teatro aktoriai, o Turizmo informacijos centre vyko kalėdinių vėtrungių dirbtuvės.

Išjudinti miestiečius sekmadienio popietę ėmėsi Veiviržėnų kultūros centro ansamblis „Viržis“ - pagal smagias melodijas šoko ar trypčiojo ir vaikai, ir suaugusieji.

Kaip ir kiekvieną šventinį savaitgalį, skanėstus ragaujantys žmonės buvo kviečiami simboliškai paaukoti Maltos ordino pagalbos tarnybai, kuri maitina vienišus ir savimi pasirūpinti negalinčius senelius.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder